Milyen szép régiesebb neveket tudtok? Olyat szeretnék ami nem modern, de mégis szép. Fiú és lány is jöhet.
Dorottya, Annabella, Veronika, Valéria, Emília, Otília, Izabella
(nekem csak lánynevek jutnak eszembe, nem is biztos, hogy ilyenekre gondoltál.)
Szia!Nekünk fiú lesz és Leventének fogják hívni.Azért választottuk ezt a nevet mert
1,Ősi magyar név(pl Árpád fejedelem fia)
2,Jelentése:Levőcske,Kicsi lény(ez nagyon tetszett nekünk,mert akármilyen nagy lesz nekünk akkor is kicsi lény lesz)
3,Jól megy a vezetéknévhez
4,Nem csúfolható
5,Felnőtt korában nem fogja fusztrálni ha be kell mutatkozni hivatalos helyen.
Ha fiúnk lesz akkor Tibor Dominik lesz. (Tibor az apukája után és azért mert tetszik)A védőnő szerint mostanában nagyon ritkán adják a Tibor nevet ,így nem lesz tucatnév az ő korosztályában.
Ha lány akkor az első neve még kérdéses,de a második az Bianka lesz. Kiskorom óta imádom és a páromnak is tetszik.
Viszont ami még tetszik és nem modern: fiú: Szilárd,Zalán, Máté, Iván,Miklós,
lánynál: Amália , Emília ,Sára,Veronika,Kata,
Kata, Anna, Sára, Marietta, Berta
Zsolt, Levente, Márton, Gergő, Nándor
Ja, és ha fiunk lesz László lesz a neve( apa után )
ha lány akkor meg Lili.
Szia
Nekünk a kislányunkat Zsuzsannának fogják hívni, ha fiú lett volna akkor az apukája után Tamás lett volna. Egyik sem új-keletű név, és szerintem szép a hangzásuk is (na meg passzolnak a vezetéknévhez)
Ami még tetszik nekem: Dorottya, Emese, Heléna, Johanna, Levente
Nálunk Peti lesz, lányból pedig tetszik az Anna pl. :-)
37 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!