26 hetes kismama vagyok. Napok óta fáj, ég, szúr a hasam. Leginkább a köldököm felett, a mellem vonalában. Nem eszem agyon magam, a mennyiségre figyelek. Mitől lehet? 26 hetes kismama
Kívülről(a bőröd) vagy belülről ég?
Én kívül éreztem ezt anno, de azért mert feszült a bőröm, ahogy nőtt a pocak.
Az utolsó harmadra jellemző probléma a gyomorégés. A terhes nők legnagyobb része küszködik ezzel a tünettel, ha lefekszik aludni. Ez azért van, mert a gyomor szűk helyre van bezsúfolva, és nagyon magasra kerül. A gyomorszáj kis kupakja fekvő testhelyzetben félig nyitva marad, így gyomorsav kerül a nyelőcsőbe. Ez okozza a nagyon kellemetlen érzést.
Segíthet, ha közvetlenül lefekvés előtt nem eszel. Ne fogyassz zsíros, nagyon fűszeres és túl forró ételeket. Egyél gyakran, kis adagokban. Segít a lucerna tabletta, tea vagy csíra formájában, mert nyolc különböző emésztő enzimet tartalmaz és gazdag A-, D-, E- és K-vitaminban.
Hasonló gyomornyugtató hatása van az édesköményteának, a fahéjnak és a babérnak.
Lefekvés előtt megihatsz egy kis tejet, vagy joghurtot (olyan is van, akinél ront a helyzeten), vagy ihatsz egy kis vizet.
A leginkább az segít, ha felpockolt felsőtesttel próbálsz aludni. Emeld magad félig ülő pozícióba párnákkal, így megakadályozod, hogy a gyomorsav a nyelőcsőbe kerüljön.
A gyomorégés nagyon bosszantó tünet, sokszor e miatt nem tud aludni a kismama. Ez az állapot a legvégére javulni fog.
Gyógyszer szedését mindenképpen beszéld meg az orvosoddal!
Több várandós panaszról is olvashatsz és készülhetsz a szülésre a www.maternet.hu online szülésfelkészítő tanfolyamon.
Remélem, hogy segíthettem és javul a gyomorpanaszod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!