Szülés előtt hány héttel érdemes táppénzre menni, ahhoz hogy normális GYEDet kapjak?
Így van: az előző évi átlagbéred 70%-át fogod GYED-ként megkapni. Tehát, ha 2009. dec. 31-ig megszülsz, akkor felesleges ezen aggódnod, mert a 2008-as év lesz az alap. Akkor más a helyzet, ha a baba esetleg januárban érkezik.
Mikorra vagy kiírva?
Szia! Én úgy tudom, hogy a TGYÁS-t és a GYED-et is az előző évi fizuból számítják. Az utolsóval ellentétes kicsit az infóm, ugyanis mivel dec-ben szülsz, a TGYÁS-od a 2008-as fizuból számolják, viszont mikor a GYED-re leszel jogosult, már 2010 lesz, így azt majd a 2009-es fizu után kapod. A szabival amúgy jobban jársz most, viszont ha meg azt vesszük, hogy ha visszamész dolgozni, akkor utána kiadják a még előzőleg ki nem vett szabikat is, szóval neked kell tudni, mikor lesz/van rá nagyobb szükség. Amúgy meddig dolgozol?
Én is hasonló cipőben járok, mint te, december 1-re vagyok kiírva. :)
Szia!Én nov.végére dec elejére vagyok kiírva.A TGYÁS-t a 2008-as átlagodból számolják ami a bruttó béred 70%-a lesz,ha megvan a 180 napod,a GYED-et pedig akkor kapod,ha lejár a TGYÁS (ami 6 hónapi jár).A GYED-ed alapja a 2009-es éved lesz,ami max 96.600 Ft.Ez a fizudtól függ majd.Én már táppénzen vagyok,így én még a magasabb összeget kapom (70%).A gyedem mivel csak jún.végéig dolgoztam kevesebb lesz,de a TGYÁS-om az jó lesz.
Boldog babavárást!
18 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!