Szabad-e ilyenkor Lándázs útifű szirupot alkalmazni?
Az elso trimeszterben nem ajanlanak semmit, azt kell komolyan venni. Ilyenkor alakulnak ki, fejlodnek a baba szervei, nem tudni, hogy mi milyen hatast gyakorol ra. a masodik trimeszterben mar sokkal lazabban lehet alkalmazni a gyogyszereket, gyogynovenyeket.
En maradnek a mezes teanal. :-)
A gyógynövények hatóanyaga ugyanaz, mint a gyógyszereké, csak azokat valamilyen okból bátrabban használják az emberek.
A férjem orvos, ő azt mondta, hogy minden ilyen katyvasz max. a 3. trimeszterben ajánlott, de ilyenkor meg már jobb, ha akkor a rendesen dozírozott, sokak által rettegett szintetikus változatot használod (lándzsás útifű pl. = ACC). Első trimeszterben méz, tea, C vitamin, ha nem csillapodik, akkor pedig orvos, aki lehet, hogy a felülfertőződés megelőzésére antibiotikumot ad. Én. pl. 30 hetesen nagyon durva hörghurutot kaptam, akkor már gyógyszerek kellettek, az elején megfázásra (láz nélküli, orrfolyós-köhögősre) csak sima C vitamint meg hagymateát használtam. Ha láz jönne, vagy rosszabbodna, akkor orvos. De nem fog rosszabbodni. :)
És sok boldogságot!!!! :)))
38 hkm
(És én utálom ezeket a kotyvasztott teákat, de a hagymatea egy csoda... Próbáld ki!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!