Baj ha terhesseg alatt nem vizsgal meg nogyogyasz?
Igen, és terhes vizsgálat 4x Mo-n kötelezö, más országokban is 3x általában kötelezö.
Ha nem vizsgál meg akkor gyest, gyedet sem kapsz.
2. válaszoló, azért valótlanságot ne állíts!!A gyes alanyi jogon jár mindenkinek, a gyed pedig munkában eltöltött idő függvénye. Tehát ilyen nincs, hogy nem kapsz gyes, gyedet.
Ha nincs meg a 4 szakorvosi pecséted, akkor nem kaphatsz egyszeri anyasági támogatást.
A vizsgálatokról: külföldöl pár helyen egyáltalán nem vizsgál meg az orvos, max. az elején a terhesség megállapításánál. És a vége felé, hogy nyitott e már a méhszáj.
Tehát:
ha úgy értetted, hogy nem mentél el dokihoz egyáltalán, akkor baj, mert felelőtlen vagy. Az orvos nem viccből van. Ha emiatt nem lesz meg a 4 pecsét a kiskönyvben, akkor a kórház a szülés után nem fogja kiállítani az igazolást, ami kell az egyszeri anyasági támogatáshoz, ami hatvanakárhányezer forint most.
Ha viszont úgy értetted a kérdést, hogy bár eljársz, de kézzel nem vizsgál meg, akkor azt mondom, hogy nem baj. Engem sem szokott piszkálni. Nem kell mindig csesztetni a méhszájat, bár a vége felé illendő, hogy lássa, hogyan áll.
A babara es rad valo tekintettel, szerintem baj.
Off. Az egy dolog, hogy alanyi jogon jar a gyes, de valojaban kervenyt kell ra beadni es vagy megitelik, vagy nem....sajat tapasztalat.
Így már stimm.
Nem baj, nem kell azt piszkálni. Sok kismama panaszkodik arról, hogy utána barnázik, meg görcsöl.
Engem sem vizsgálgat soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!