Terheléses vércukor szint méréskor megittam azt az édes
szirupot, de amint haza értem, ki is hánytam. Ha nem
szólok hogy kihánytam mi lesz a következménye?
Kezeletlen terhességi diabétesz ezeket okozhatja:
Babának: növelheti a macrosomia esélyét (túl nagy születési súly a magas vércukor szint miatt), szülés közben sérülés: a válla elakadhat a babának (shoulder dystocia), légzési nehézségek, alacsony vércukorszint, sárgaság.
Mamának: növelheti a nehéz szülés esélyét amiatt, hogy a baba válla könnyen elakadhat a szülő csatornában (shoulder dystocia), megnövekedett magzatvízszint (polyhydramnios), magas vérnyomás terhesség során, valamint koraszülés...
Nagyjából ennyi.
2009. jún. 22. 09:11
igen a babának akár komoly baja is lehet születése után ha magas a cukrod és nem derül ki!nem véletlenül csinálják ezt a szűrést!aki pedig kihányja annak általában megoldják másként a terhelést ,pl befektetnek és egy napig étkezések után nézik a cukorszintedet...szóval ez nem tréfa a baba érdeke,ne vicceld el!!
2009. jún. 22. 09:15
13/17 A kérdező kommentje:
SZóltam a laborosoknak hogy kihánytam! Vissza kell menjek az orvoshoz újabb beutalóért.
Örülök, hogy szóltál. Remélem sikerül végigcsinálnod legközelebb! Gondolj arra, hogy a babának meg magadnak teszel vele jót. Hidd el, én is utálok hányni, nagyon hányós vagyok és jelenleg külföldön élek, ahol nem kötelező ez a vizsgálat. Szerencsés vagy, hogy Magyarországon kötelező mert időben kiderül a baj. Itt meg olyan mint az orosz rulett, ha mázlid van kiderül...
2009. jún. 22. 09:26
15/17 A kérdező kommentje:
Már szóltam a védő nőnek is, és azt mondta, hogy csinálnak makd egy olyan terhelésest, amikor reggeli után nézik! Hála a jó égnek, nem kellesz olyan löttyöt igyak. Nem bántam meg hogy szóltam!
Amikor kaptam a beutalót a háziorvosomtól,ennyit mondott,hogy agyban kell felkészülni a cukorterhelésre és akkor nem fogom kihányni,és így is lett.Velem fél litert itattak,az én babámnak sem tetszett,de mondogattam neki,hogy miatta kell,nehogy valami baj legyen és abbahagyta a nyomkodást.A vicc az,hogy nekem már 16 hetesen megcsinálták a tej+zsemle terhelést,jó is lett,de kellett menni a háziorvoshoz a belgyógy vizsgálat miatt és ő ragaszkodott a cukros vízhez,mert az ad hiteles eredményt.
Egyébként ha szépen leültél volna arra a 2 órára,nem hánytad volna ki az tuti,mivel mozogtál gyorsabban égette a cukrot a szervezeted,ezért lettél rosszul.
2009. jún. 22. 17:58
Úgy tűnik, egyedül vagyok a véleményemmel, nálam az volt a helyzet, hogy a vérvétel mindig magasabb cukorértéket mutatott, mint kellett volna, a doki szerint ez normális. Szerintem a vérvételből ki kell, hogy derüljön, ha baj van a cukorral, nem értem, miért kell sokkolni a gyereket. De hát az orvosok biztos tudják. Lényeg az, hogy nekem még inzulint is írtak fel, így szúrtam magam párszor. Egyszer olyan alacsony cukrot mértem, hogy rögtön hívtam a dokit, azt mondta, nem lehet 1,5 mert elájultam volna. Na akkor hagytam abba az egész inzulinosdit, mert ha a mérés is össze-vissza mutatja az értéket, akkor mire szúrjak? Úgyhogy szerintem ha a vérvétel nem túl magas cukrot mutat(de mindenképpen a normálisnál magasabb értéknek kell lennie), akkor a diétával többet teszünk a babáért, mint a cukorsziruppal.Ez saját vélemény, én most a második babával biztos hogy diétázom és nem fogom szúrni magam.
2009. jún. 22. 17:59
Kapcsolódó kérdések: