Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 28 hetes kismama vagyok, és...

28 hetes kismama vagyok, és bevizesedett a kéz-és lábfejem. Mit tehetek, hogy elmúljon?

Figyelt kérdés
2009. jún. 22. 08:02
 1/5 anonim ***** válasza:
Van, aki azt mondja, igyál, van, aki azt, hogy ne igyál. Nekem semmi se vált be, de fontos, hogy minimális sót fogyasszál és polcold fel minden lehetséges helyen a lábadat. Mert ez egyre durvább lesz és még messze a vége. Ennél többet nemigen tudsz tenni, de hátha lesz hasznosabb válasz is.
2009. jún. 22. 08:05
 2/5 anonim ***** válasza:
Fontos lenne, hogy nézd a vérnyomásodat is, mert a dagadás a toxémia egyik jele, bár emellé még magas vérnyomás is kell többek között. A dagadás önmagában teljesen normális jelenség, nekem is bucira dagadt a lábam az utolsó 3 hónapban, semmi nem használt. Nekem a doki sószegény étrendet, kevés folyadékot, heti egyszeri gyümölcsnapot ajánlott rá, valamint a lábpakolást.
2009. jún. 22. 08:10
 3/5 anonim ***** válasza:
Inni mindenképp kell, mivel a viz nem a vesédben van, hanem egyéb szerveidben, végtagjaidban, azaz a vese nagyon le van terhelve, mert kevés folyadékot kap! Nekem az orvosaim (3 volt), mind azt mondták, hogy napi 3 liter viz!! És még igy is lett vesehomokom a vizesedés miatt! Szóval a nem ivás csak rátesz egy lapáttal... A só is fontos igen, ahogy az előző irta, egyél belőle jóval kevesebbet. Elmúlni nem fog egyébként, csak szülés után, nekem 2-3 nap alatt ment le, addig kb 3x annyit pisiltem, mint amennyit ittam!
2009. jún. 22. 08:12
 4/5 anonim ***** válasza:
A vizesedést nem fogja enyhíteni az, ha valaki kevesebbet iszik direkt. Pont az, hogy a sok folyadék fontos a szervezetnek. Nem is tudom, hogy mondhat ilyet egy orvos, hogy kevés folyadék... ! Főleg a nagy nyári melegben fontos inni, hisz a babának is kell a folyadék. Az kéne még, hogy az ember kapjon egy trombózist a kevés folyadékfogyasztás és ebből következő vérbesűrűsödés miatt. Egyáltalán nem lesz jobb a dagadás azért, mert valaki kevesebbet iszik, elmúlni meg főleg nem fog.
2009. jún. 22. 08:23
 5/5 anonim ***** válasza:

Grapefruitlé és ananászlé a legjobb vízhajtó.Minél nagyobb gyümölcstartalmú legyen.

és a sófogyasztás visszaszorítása.Védőnő ajánlotta nekem.

2009. jún. 22. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!