Anyukák, őszintén: miért mentek táppénzre, ha nincs rá orvosi indok?
Van egy rendezvényszervező cégem. Mivel magam is anyuka vagyok, direkt nőket vettem fel. Az egyik kiíratta magát táppénzre, mert terhes. Ez nem is lenne olyan nagy baj, csak aztán megtudtam, hogy jövő héten mennek 3 hétre Amerikába. Gondolom ha dolgozni nem tud, akkor 8-10 óra repülőút sem tesz jó.
Itt van az esküvő-szezon, ő meg így cserben hagyott.
Nagyon hajlok arra, hogy ezentúl csak férfit fogok felvenni.
Nekem eszem ágában sem volt elmenni táppénzre, de sajnos a 20. héten begörcsölt a hasam, így nem engednek dolgozni. Ráadásul borzalmas lelkiismeret furdalásom van, mert nem tudtam befejezni azt a munkát, amit elkezdtem, ráadásul az irodában senkinek nincs tapasztalata benne, hogy mit is kéne csinálni az anyagaimmal.
Nagyon unalmas itthon, egyedül, de a babáért mindent. Most kipróbálok egy két dolgot, amit fekve is lehet, de eszembe nem jutna elutazni. jöjjenek hozzánk a rokonok.:)
A kolléganőd viselkedése nagyon nem volt korrekt, így megértem ha nem akarod majd tovább foglalkoztatni. Remélem találsz valakit helyette.
Köszönöm mindenkinek.
Azért kíváncsi lennék, hányan csinálják így. Most már tökéletesen értem, hogy miért részesítik előnyben a férfiakat.
Ennek ellenére azt hiszem maradok a jól bevált módszernél és nőt, lehetőleg anyukát veszek fel. Legalább mi, anyukák tartsunk össze :-)
Kedves kérdező !!
TALÁN AZÉRT MERT NEM TUDNAK A KISMAMAÁK DOLGOZNI???
IGEN !
Én ápolónő vagyok és mégis dolgoztam terhességem 4 hónapjáig
sőt még tovább.
És a repülő ut sem akadály ha korai a terhesség!!
Később már gáz!
üdv egy 27 hetes kismama
33-as: benne van a kérdésemben - ha nincs rá orvosi indok. Ha fizikailag nem képes végezni a munkáját, mert azzal a baba és a saját egészségét veszélyezteti, ezért táppénzre megy, az rendben van.
De a táppénz nem olyan plusz szabadság, amit akkor veszek ki ha attól félek, hogy a főnök nemet mond. Ha nincs rá orvosi indok, NE menjen valaki táppénzre csak mert terhes.
Vagy ha már ennyire amellett kardoskodtok, hogy de igen, mert a gyerek előtt pihenni, lustálkodni kell, akkor nem kell utána csodálkozni hogy 15 női és 2 férfi jelentkező közül egy férfi kapja meg a munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!