36 hetes kismama vagyok, az lehet, hogy azért pici a babaám, mert nem szedtem elevitet? Még csak 2 kg körüli. Ezért csinálhatták a flowmetriás vizsgálatot? Annak az eredménye 2.5. Ez mit jelent?
Nos,anya(3 gyereket szült,mindhármunkat néhány dekával több mint 3 kilóval,és a bátyámat és engem még túl is hordott néhány napot) azt mondta,hogy majdnem egy kilót híznak a babák az utolsó egy hónapban.Hidd el neked is könyebb lesz megszülni egy 3 kilós gyereket,mint egy 4 kilósat.Amúgy ha kicsit túlhordod,akkor még fog hízni.
A flowmetriás vizsgálatról nincs infóm,de most rákerestem googleban és nem mást jelent,mint keringésvizsgálat.Üsd be,hogy flowmetria,ott biztos megtalálod a választ.
Nem hiszem, hogy a babád azért kisebb súlyú, mert nem szedtél Elevitet! Az Elevit vitaminpótlásra van, nem a baba súlyát befolyásolja. Hallottam már, hogy volt olyan kismama, aki az Elevitnek tudta be, hogy nagyobb babája született, DE például a barátnőmnek 3100 g-os kislánya született Elevittel. Én személy szerint nem szedem ezt a vitaminbombát, mert rosszul voltam tőle, mégis minden rendben van.
A flowmetriával kapcsolatban úgy hallottam, hogy a 36-37. héten mindenkinél elvégzik, tehát ez egy szükséges vizsgálat.
Ezt találtam róla a neten: "A szülészeti vizsgálatoknál a flowmetria a méhet ellátó erekben, valamint a magzat ereiben folyó vér áramlásának vizsgálatából áll, melynek eredménye fontos információkat nyújt a magzat állapotáról, illetve egészséges fejlődéséről".
"Egy adott magzati érszakaszon a véráramlás vizsgálata ultrahang segítségével (ún. Doppler készülékkel). A magzati érszakasz áramlásának sebességét regisztrálják, értékelik. Olyan esetekben javallott, mikor felmerül a lepény elégtelen működésének gyanúja, pl. a magzat mérete jelentősen elmarad attól, amit a terhesség kora alapján várnánk, vagy az anya terhességi toxémiában szenved. A lepénykeringés rosszabbodása esetén a magzati vérkeringés jellegzetesen megváltozik".
Sajnos ennél többet nem tudok róla, és azt sem, mi a jó értéktartomány. Az orvosodtól nem kérdezted meg, vagy nem mondott semmit?
Szia!
Én már terhesség előtt elkezdtem szedni az Elevitet, és a babám még mindig inkább le van maradva pár napot az átlag méretektől. És ennek szerintem összesen annyi oka van, hogy sem én, sem a férjem, sem pedig a család többi tagja nem vmi nagydarab. Amúgy nekem azt mondta a védőnő, hogy az Elevit tényleg megnöveli a babák súlyát, de mindössze átlag 20dkg-mal! Az pedig nem hiszem, hogy sokat számítana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!