Van itt esetleg olyan anyuka, akinek 34-36. hétre született a babája? Most várom a másodikat, és a napokban olyan szülést jósló dolgokat éreztem, de még csak 34. héten vagyok.
Az én babám 36 hétre született, bár az program-császár volt. Ugyan picike lett, de teljesen egészséges volt, egy napig PIC-en volt megfigyelésre, de semmi probléma nem volt vele.
Most 2 hónapos, nagyon szépen fejlődik, sőt, néhány dologban előbbre tart a kortársainál.
Nyugodj meg, ilyen idősen már érettek a babák, általában inkubátorra sincs szükségük. Persze jobb lenne ha bent maradna még néhány hétig, de ha megszületik az se nagy baj.
Tüneteidet talán ez a változó időjárás is okozhatja.
Nekem beindult 34 hetesen, visszatartották. 36 hetet amikor betöltöttem, könyörögtem a dokimnak, engedjen haza. Reggel ctg, fájásokkal, nem akart hazaengedni. De csak elengedett. Összeszedtem a kórházban hüvelygombát és itthon estére felment a vérnyomásom tartósan 160 fölé, éjjel vissza . Másnap délre meglett a fiam.
3280gramm, 51sm lett, de nagyon besárgult, inkubátor, kék fény. Szülés után még 10 napig voltunk bent. Még 1 hónaposan is sárga volt, látszódott a szeme fehérjén.
Nekem az a véleményem, hogy jobb nekik minél többet bent vannak. Nem hiába, hogy a doki az utolsó mensit kérdi és onnan számolnak. Az én dokim minden alkalommal megnéz uh-gal is, most 25 hetes vagyok, de uh szerint nagyobb 1 héttel. Erre én nem adok, mert a belső szerveinek kell a fejlődés. Attól, hogy termetre nagy a baba, még nem készült fel a kinti létre. Genetikailag is örökölhetik a nagy termetet.
25+1hkm
Én az első babámat pontosan 36. hétre hoztam a világra.
Semmi előjele nem volt,egyszer csak elfolyt a magzatvíz!!!
3 hétig voltunk bent: légzés rásegítés,inkubátor,kékfény.
A kistüdeje nem érett még meg!
A sógornőmnél dettó ugyanez a forgatókönyv!!!
A második babám 41 hétre született.
Vele volt minden bajom,itt fájt,ott görcsölt 32 héttől jóslófájások, 36.héttől elkezdtem tágulni, a doki már beakart fektetni stb...
Azt gondoltam megint gond lesz,de Hál' Istennek nem igy történt!!!
Minden rendben volt!
Szia! A szobatársam a 35.héten szülte a második baáját, fájásokkal indult. Pici baba volt, 2300g körül, de minden ok volt vele. 5.napon mehettek haza, de csak mert besárgult, aluszékony volt emiatt és nem evett eleget.
Könnyű szülést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!