Ha táppénzre megyek, a táppénz összegének megállapításánál, hány hónap ledolgozott időszakot néznek visszamenőleg? Volt béremelésem 2008. év januárjától.
Szia!
Nekem is volt béremelésem(közalkalmazott vagyok),és nekem az emelt bruttóból számolják a táppénzt.
Én 2007. júniúsától dolgozok a mostani munkahelyemen előttemáshol voltam. és ezért be kellett vinnem az előző munkahelyemről a jövedelmigazolást, hogy ki tudják bérszámfejteni a táppénzem! azért kellett bevinni,mert A TÁPPÉNZT MINDIG AZ ELŐZŐ ÉV BRUTTÓ ÁTLAGKERESÉTÉBŐL SZÁMOLJÁK, ANNAK A 70%-A LESZ! AZ 1000%!
NEKEM IS VOLT JANUÁRTÓL BÉREMELÉSEM ÉS MÁRCIUSTÓL VAGYOK TÁPPÉNZEN, DE AKKOR IS A TAVALYI ÉV SZÁMÍT! EZ TUTI. REM. SEGÍTETTEM!
Az előző év bruttói és az idei év bruttói számítanak. Mármint innentől visszamenőleg 12 hónap bruttóidat összeadják, veszik a 70%át és leosztják napokra. Ebből fizeted az SZJA-t. Ha még nem voltál táppénzen, akkor az első 15 munkanap az betegszabadság lesz, a közszolgáltatók pedig általában 100%-ot szoktak fizetni, tehát a táppénzed első 15 munkanapja (itt nem nézik a hétvégét) ha neked 100%-ot fizetnek, akkor ez a bruttód 100%-a+néhány nap 70% az előbbiekben leírtak alapján. A köv. hónapokban már kevesebb lesz, mert akkor már csak tisztán a napi átlagolás alapján a bruttóid 70%-át fogod kapni-SZJA. És persze családipótlék, adójóváírás ha jár/ha kérted.
További jó egészséget nektek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!