Bőrviszketés terhesség alatt?
Kedves Kismamik!Segítségeteket szeretném kérni.
Már egy ideje(kb. 3 trimesztertől) nagyon viszket a bőröm, a kezem fején, a derekamnál, a honom aljánál,a mellem alatt.Mindenütt olyan mint ha kis fehér hólyagok lennének, és majd megőrülök tőle, főleg éjjel. Vettem a gyógyszertárba homeos krémet, de csak ideig óráig csillapítja, úgy érzem,hogy a testápoló is használ annyit. Volt valakinek hasonló tünete a terhesség alatt? Tudtok nekem valami nagyon jó, bevált krémet,módszert ajánlani? Megszűnik ez a terhesség után?
Köszönöm a válaszokat előre is!
38 hkm
Nyúlik a bőr...valószínűleg attól :) Boldog babavárást!
22hkm
Igyál kicsit több folyadékot. Napi 1,5 - 2 liter legyen.
Testápoló krém, hasadra csíkok elleni krém, lehet + babaolaj is.
Nyúlik a bőröd, azért viszket. Hidratálni kell és biztosítani a rugalmasságot.
Szülés után elmúlik, de a bőr ruganyosságát most meg kell alapoznod, mert amennyit kinyúlik, annyit vissza is kell idővel mennie.
Jó babavárást!
én még csak a 20. hétben járok, de ahogy leveszem a melltartót iszonyatosan viszketni kezd mindkét mellem. hiába kenem olajjal, hiába krémezem, ez van. de ugyanez van a derekamnál, a lapockáimnál, mindenhol érzem.. próbálom türtőztetni magam. na szóval Te még szerencsésebb is vagy, mint én, mert neked csak a harmadik trim. elejétől vannak ezek. lehet kapni valami olaj szerű gyógynövényes készítményt, sajnos a nevére már nem emlékszem, de az nagyon jó. ecsetelő szerű valami és nekem anno helyre hozta a sebesre vakart lábaimat. bár én inkább egy bőrgyógyászt vagy egy gyógyszerészt kérdeznék.
könnyű szülést!
Nagyon köszi a választ! Én is úgy érzem,hogy ezt orvosnak kellene megmutatni.Mert tényleg iszonyatosan viszket, és nem túl esztétikus. Érzem,hogy ez nem a bőrfeszülés miatt van. Itt más van a háttérben.
Még egyszer köszönöm!Szép napot mindenkinek!
Háziorvosod írta fel? Van egyébként még értelme szerinted felíratni? A héten vagy a jövő héten megszülök.akkor elmúlik ugye?Igen,nekem is sebes már több helyen.
Köszi,hogy írtál!!
A viszketés gyakori velejárója a terhességnek, a bőr fokozott vérellátásának köszönhetően, de okozhatja a has bőrének nyúlása, feszülése is. Az enyhe viszketés miatt általában egyáltalán nem kell aggódni, ám ha egyre erősebbé válik és zavaró mértéket ölt, az egy májműködési zavar, a terhességi epepangás (cholestasis) tünete lehet. Ez a betegség a terhes nők közel 1 százalékát érinti, és mivel a magzatra komoly veszélyt jelenthet, orvosi felügyeletet tesz szükségessé.
Az epepangás legfőbb tünete az erős, viszonylag nagy felületen - leggyakrabban a tenyéren és a talpon, ritkábban a karon és a lábon, illetve az arcon, a háton és a mellen - jelentkező viszketés a terhesség utolsó 3-4 hónapjában. Kiütések nem kísérik, de van, aki annyira erősen vakarózik, hogy véresre karmolja a bőrét vagy bőrfertőzések lépnek fel. Bár nem jellemző, de egyes nőknél kiütések is kísérhetik. A viszketés gyakran éjszaka a legerősebb, és egészen elviselhetetlen lehet, alvászavarokat, kimerültséget okozva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!