A TGYÁS 28 nappal a szülés előtti igénylésénél mi alapján nézik a szülés várható időpontját?
"Az igénybenyújtáskor még nem született meg a gyermek
Aki a szülési szabadságot úgy kezdte meg, hogy őt az orvos terhesállományba vette, de még nem szült, akkor csatolni kell
• a terhesállományba vételt igazoló orvosi igazolást, vagy
• ha a szülő nőt nem vették terhesállományba, a terhesgondozási könyvet,"
Ez az OEP honlapjáról való.
Úgy tudom, hogy a kiírt dátum számít. De összesen úgyis csak kb. 6 hónapig kapod (pontosan nem tudom hány napra), függetlenül attól, hogy mikor kezded el.
Úgyhogy nekem mindenhol azt mondták, hogy jobban járok, ha szülés előtt táppénzre megyek, s ha megszületett akkor kezdem el a TGYÁS-t. Általában nem csinálnak belőle ügyet a háziorvosok, ha mégis, akkor váltani kell.
én pedig úgy tudom,hogy a tgyást kötelező kivenni/kiadni a szülés elött 4héttel.
és a kiskiskönyvbe írt dátum szerint kell számolni.
Nekem 2 dátum volt beírva,1 menzesz és egy ultrahang szerint(szülés várható időpontja).
megkértem ezt,amit te akarsz,28 nappal előtte juttatást,de belekötöttek,egyik dátumot a dokival le kellett húzatnom,bélyegeztetni,aláírni és csak így fogadták el a kiskönyv fénymásolatát.
szerintem érdeklődj telefonon,rengeteg mindenbe belekötöttek nekem,pedig még érdeklődtem is előtte.
idegileg kiborítottak.az uh szerintit nézték,és abból vonnak le 28 napot és úgy fogják fizetni,attól a naptól.
itt minden számít amúgy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!