Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Gyerek után járó adókedvezmény...

Gyerek után járó adókedvezményt kinek éri meg kérni? Többi lent.

Figyelt kérdés

Én jelenleg táppénzen vagyok (3 hós kismama). Az első babámra én kértem az adókedvezményt. Bérem br.160eFt.

Táppénzt fogok mostantól kapni a baba születéséig, figyelembe veszik a családi adókedvezményt a táppénz számításánál is? (Később TGYásnál,GYednél?)

Férjem 4 órára lesz bejelentve kb. 40ezerre. Ő nem fogja így a 2. gyerek után megkapni a 10eFt cs.a.kedvezményt, ugye? Csak jóval kevesebbet kapna, ugye?

Ezek tudatában nekem érdemes igényelnem? Sajnos nem vagyok járatos ezekben a dolgokban. Köszönöm a választ előre is.

2012. ápr. 11. 20:28
 1/2 anonim ***** válasza:

igényeld te

Táppénz alatt én is igénybe tudtam venni, TGYÁS és GYEDnél is

2012. ápr. 11. 20:40
 2/2 anonim ***** válasza:

Mi úgy csináljuk minden évben, hogy férjem igényli, meg is kapja. Adóbevallásnál a következő évben kiszámolom, hogy mennyi maradt meg belőle, mert nekünk 3 gyerekünk van és akkor kérem én is, a már befizetett adót visszaigénylem.

Mondom, minden évben így csináljuk.

2012. ápr. 11. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!