Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg lehet a 38. hét után...

Tényleg lehet a 38. hét után tüdőszűrőre menni? Mert a védőnő azt mondta el kell mennem és hogy elvileg a 38. hét után már lehet! 38+4 hetes km

Figyelt kérdés
2009. jún. 18. 13:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

ÁÁÁ az első vagyok...na de épp ez a lényeg hogy már a baba nagyon nagy!!!! egy újszülöttet is megröntgenezhetnek ha olyan problémája van, és nem lesz tőle semmi baja!!

Épp ez a lényeg!! ha kisterhesen mész, na az károsító télleg.

Nekem az első terhességemnél volt ez hogy májusban elmentem szakmám miatt tüdőszűrésre és ekkor volt a kisfiunk 4-5 hetes szóval még épphogy beágyazódott. Emiatt akkor el is küldtek genetikai tanácsadásra ahol nem találtak nagy kockázatot emiatt mivel a mindent vagy semmit időszakában történt a sugárzás.

Semmi baja nem volt, nincs és nem is lett :) szerencsére...

2009. jún. 18. 14:48
 12/14 anonim ***** válasza:
Ez szerintem olyan dolog, mint a fogászati szűrés a kiskönyvbe. Van, aki kéri, van, ahol nem foglalkoznak vele, hogy voltál-e. Kérdezz rá a dokinál, hogy feltétlenül muszáj-e, mert vannak aggályaid. De milyen gubanc lehet belőle szülés után, ha nem mész el? Ezt nem értem. Olyanról már hallottam, hogy ha valakinek nem jön meg a szülésig valamilyen véreredménye (talán a streptococcus), akkor a babát beoltják születése után, de tüdőszűrőről még nem hallottam.
2009. jún. 18. 15:43
 13/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát ez érdekes.

Én voltam tüdőszűrőn adminisztrátor, de kismamák és szoptatós anyukák nem mehettek be!!!

Ma voltam fogdokinál, ő azon nevetgélt, hogy milyen hülyeség, hogy a kiskönyvben ott van a tüdőszűrős rész is, miközben terhesen nem lehet röntgeneztetni...

2009. jún. 18. 18:50
 14/14 anonim ***** válasza:

Én tuti nem mennék... Ahova én járok oda ki is van írva, h várandós anyukáknak TILOS!!!!!

A végén jársz már, majd elmész ha meglesz a baba, nem hiszem, h az a pár nap sokat számítana!!!!

28 h pocis

2009. jún. 18. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!