Szocpol ügyben kérnék tanácsot azoktól akik értenek hozzá!?
Sziasztok!
Megpróbálok rövid és tömör lenni. 6 éve vettünk egy új építésű lakást. Akkor 2 gyerekre fölvettük a szocpolt, és már terhes voltam. Meg is született, meg is kaptuk mindkét manóra. összesen 1millió600ezret. Ebből a felmutatott gyerekért 500ezret, a még meg nem lévőért 1millió100ezret.
Idén telne le a 6 év amikoris föl kellene mutatni a 2.gyerkőcöt. De mivel úgy tűnt nem jön össze, és már a hiteltörlesztésünk is magas lett mivel letelt5 év, és a takszövnél ahol kaptunk lakáshitelt, igen magas volt a törlesztő, úgy döntöttünk átmegyünk egy másik bankhoz. Így is lett, de mivel ott szerepelt a hiteligénylőn a szocpol, mint megelőlegező kölcsön, ezért vissza kellett fizetnünk kamatostól a 2.gyerekre megigényelt 1millió100-at, ami kamatostól 1milló 7százezer lett. (Jó kis kamat, mi?)
A kérdésem az lenne h ez az ügy lezárult, már decemberben. Viszont amikor visszafizettük, kiderült h kismama vagyok. Azóta már lassan betöltöm a 29.hetet, és elgondolkoztam azon, h még nem telt le a 6 év...ami a 2 gyerek között van...és új lakásban lakunk. (ugyanabban)
Esetleg láttok arra esélyt, h újra megigényeljem az államtól? Elég nagyot buktunk azzal h idő előtt elvetettük a lehetősséget és inkább visszafizettük kamatostól a 2.gyerekre járó szocpolt, mert féltünk, h jól kibabrálnak majd velünk, ha esetleg letelik a 6 év, és nem lesz kézpénzünk...ráadásul ebben a mai világban kinek van kp közel 2 milliója. ....
Akkor ezt a döntést hoztuk. Nem bántam meg, mert bankot mindenképp váltani akartunk. Viszont a 2.gyerekre járna pénz. Mit tegyünk?
Segítsetek!
És köszi, h végigolvastátok!
Kata
Próbáld meg!!!
Igényeld újra és minden előzményről csatolj egy fénymásolatot.
Szerintem sikerülni fog.Jogod van hozzá egyértelműen.
De mindenképp irásban tedd a kérést és kérj iktatószámot amire vigyázz.
Ha elutasítanak kérj tanácsot ügyvédtől.
Drukkolok neked.
Köszi a válaszokat! Férjem megkérdezi a hitelügyintézőnket, és megpróbáljuk még most beindítani az ügyet. Hátha visszakapnánk, és legalább kevesebb lenne a törlesztőnk.
Ha nem jár szerencsével, akkor bemegyek a baknkba. Ahogy tanácsoltátok. Minden jót nektek is! És köszi h elolvastatok:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!