Mi pontosan a különbség a genetikai és a 4D UH között?
Szia. Nekem azt mondták az uh-on, hogy a 4D az "csak" mozi. Az számukra nem ad több információt, mint a sima uh. És mivel általában azt javasolják, hogy a 4D-s a 25-héttől legyen,( mert akkorra már zsírréteg is kezd kialakulni a babán és nem lesz olyan kis csontváz), a 18 hetes genetikain mindent megnéznek.
Nálunk a 12 és 18 hetes kötelező uh vizsgálat. Azt meg rádbízzák, hogy fizetsz-e külön a 4d-ért.
A legtöbb helyen, ahol 4D uh-t csinálnak lehet kérni genetikai vizsgálatot is, ilyenkor végignézik az összes szervét ugyanúgy, mint a kórházi sima uh-n. Én a 22. héten (a 19. heti 2D genetikai után) voltam 4D-n, nekem is végignézték a szerveit, ehhez egyébként átkapcsolta a gépet ugyanolyan 2D-re, mint amilyen a kórházi gép, csak a "babamozizás" volt 4D-s.
27 hetes kismami
A 4D Uh-nak, nemhiába babamozi a neve, a gyönyörködés a célja, és persze számunkra is életszerűvé válik a baba, hiszen mi nem igazán láthatjuk, érthetjük azt, amit a doki a 2D Uh-val lát. Persze a 4D-n is megnézik, hogy kellőképpen fejlődik-e, de ennek elsősorban nem ez a célja!
A genetikai, és egyéb 2D Uh-nak a célja a baba fejlődésének, esetleges fejlődési rendellenességeknek a kiszűrése. Ha egy orvos hozzáértő, akkor ő 2D is tökéletesen látja, ha esetleg baj van, ehhez neki nem kell 4D!
A 4D viszont egy élmény, és tényleg mi laikusok is láthatjuk, hogy a babánk jól van, mit csinál stb...
Mindn jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!