Hurkát, belsőségeket ugye nem probléma enni? Nektek mi a tapasztalat, mit javasolnak a szakértők?
Angliában nagyon mondják, hogy egész terhesség alatt nem szabad belsőségeket enni, májkrémet,májat stb. Itt amúgy nincs is kultúrája, sőt, ha elmondom, mennyire imádom a zuzát, aprólékokat, szívet, stb., csak fintorognak,lenéznek, sajnos ezeket a dolgokat kapni sem lehet.
Azt értem, hogy a terhesség alatt a nyers hús a Listeria baktérium (?azt hiszem, az) miatt veszélyesebb, de ők azt is állítják, az A vitamin is veszélyes, ezért nem szabad belsőséget enni, Magyarországon viszont még sosem hallottam erről a szabályról, de persze nem ott vagyok terhes.
Az interneten találtam olyan orvosi cikket, mely szerint ez hülyeség, sőt, ugyan a szintetikus A vitamin nem jó és túl sok lehet, valóban károsíthatja a magzatot, de a termeszetesn A vitamin különösen a terhesség elején fontos a szív, érrendszer és agy kialakulásához.
Én a 37. hétben vagyok, vastablettát is felírtak, ami helyett szívesebben ennék vörös húsokat, ha jól tudom jobban fel is szívódik azokból a vas (véradásnál mondták egyszer), most egy kedves rokonunk hozott májas hurkát, és ettem, és minden ilyesmit kívánok (egy pohárka vöröset sem bánnék, de nem merek kockáztatni, így alkohol kizárva, a férjem sem hagyja) - gondolom, mert a szervezetem érzi, kéne a vas. Aggódnom kéne? Otthon nektek mit javasol az orvos?
Úgy gondolom, ha egyszer megengeded magadnak, hogy megegyél egy jól (!) átsütött hurkát, nem történik semmi baj. Gondolom, nem egész nap és minden nap akarod enni?
A májjal meg csak annyi, hogy nem megfelelő hőkezelés után maradhatnak benne olyan dolgok, amik esetleg veszélyesek.
Megfelelő hőkezelés és nyugodtan ehetsz, sztm. Sőt, amikor terhes voltam, anyukám elárult egy titkot, amikor kívánatos szakaszában volt, akkor a nyers húst kívánta. És evett is. Anyukája (a nagyim) ledarálta neki, anyukám így ette. Nem lett semmi bajom (leszámítva, hogy szeretek észt osztani, de asszem az nem ettől van :D)
Nyugodtan fogyaszthatod,semmi bajotok nem lesz tőlük.
Én 3 gyereket szültem nekünk sem lett,és imádom a belsőségeket a májat is.A májkrémet pedig maga készítem,így biztosan tudom mit eszünk.Az alkohollal pedig úgy voltam,hogy terhesen egy kortyot sem ittam.De van aki azt mondja egy-két dl bor vagy sör nem árthat.Én nem kockáztattam,nekem annyit nem ért.
Persze, jól megsütve eszem - ettem most egy darabot, bár tudnék venni még azonkívül, amit hoztak... Jó nektek, bár otthon lehetnék!
Az alkoholt nem fogom megkockaztatni, csak egyszer-egyszer a pörköltbe teszek egy pici vörösbort, így kifő belőle az alkohol, bár ez valószínűleg messze túl kevés a vaspótláshoz.
Köszi a válaszokat, meg is mosolyogtattatok, rendesek vagytok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!