Hogyan lehet becézni a Trisztánt?
32 hetes kismama vagyok, és még a legelején megbeszéltük a férjemmel, hogy a fiunk Koppány lesz. Sajnos ahogy telik az idő, egyre kevésbé érzem megfelelőnek, a fiamhoz illőnek ezt a nevet.
Álmaimban mindig Trisztánnak hívják, ami a férjemnek is tetszik, csak azért vétózza meg folyton, mert nincs beceneve. Ez minket még nem is zavarna, mert nem hosszú név, de nem szeretnénk, hogy a nagyszülők Trisztánkázzák, ezért kérlek Titeket, hogy ha van ötletetek ennek a névnek a becézésére, ami jól is hangzik, osszátok meg velem.
Ha lehet, most vonatkoztassatok el Izoldától és a név jelentésétől is, mert minket egyik sem zavar. :)
Köszönöm!
Szia!
Az én utónévkönyvemben a Tiri és a Tiszó becézés szerepel.
Amúgy nagyon irigyellek, hogy ezt a nevet adod a kisfiadnak. A kedvenc nevem, de a jelentése miatt nem mertem adni. Erre most olvastam a Wikin, hogy a kelta eredet szerint lármát, zűrzavart jelent, ami azért sokkal jobb, mint a szomorú.
Azt úgysem tudod kikerülni, hogy Trisztánkázzák, biztosan elő fog fordulni. De olyan szép név, hogy vétek becézni.
Köszi a válaszokat!
Még lesz azért csatánk vele, sőt, sajnos nem adok neki 5%-nál több esélyt, hogy ezt a nevet válasszuk végül.
Ilyenkor irigylem azokat, akiknek a párjuk nem szól bele a gyerek nevébe.. :D
A Trisztán nagyon tetszik, a Koppány már kevésbé.
Titi, Iszti, Tóni, Trisz
De én sem becézném, klassz úgy ahogy van.
És én is csak megerősíteni tudom, a nagyszülők Trisztánkázását sehogy nem tudod elkerülni.
(Én is olyan nevet adtam, amiről azt hittem nem lehet "kázni", becenevet is adtam, de ettől függetlenül "kázzák" :-)))). A nagyszülők már csak ilyenek.
Engem is Ágikáz anyukám, pedig már majdnem 40 éve könyörgök neki, hogy ne, mert utálom. Lassan megszeretem :-))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!