Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan lehet becézni a Trisztánt?

Hogyan lehet becézni a Trisztánt?

Figyelt kérdés

32 hetes kismama vagyok, és még a legelején megbeszéltük a férjemmel, hogy a fiunk Koppány lesz. Sajnos ahogy telik az idő, egyre kevésbé érzem megfelelőnek, a fiamhoz illőnek ezt a nevet.

Álmaimban mindig Trisztánnak hívják, ami a férjemnek is tetszik, csak azért vétózza meg folyton, mert nincs beceneve. Ez minket még nem is zavarna, mert nem hosszú név, de nem szeretnénk, hogy a nagyszülők Trisztánkázzák, ezért kérlek Titeket, hogy ha van ötletetek ennek a névnek a becézésére, ami jól is hangzik, osszátok meg velem.

Ha lehet, most vonatkoztassatok el Izoldától és a név jelentésétől is, mert minket egyik sem zavar. :)

Köszönöm!

2012. márc. 30. 08:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én utónévkönyvemben a Tiri és a Tiszó becézés szerepel.

Amúgy nagyon irigyellek, hogy ezt a nevet adod a kisfiadnak. A kedvenc nevem, de a jelentése miatt nem mertem adni. Erre most olvastam a Wikin, hogy a kelta eredet szerint lármát, zűrzavart jelent, ami azért sokkal jobb, mint a szomorú.

Azt úgysem tudod kikerülni, hogy Trisztánkázzák, biztosan elő fog fordulni. De olyan szép név, hogy vétek becézni.

2012. márc. 30. 08:27
 2/5 anonim ***** válasza:
Jaj,ez nagyon jó név!Nekem is listás volt(de most kislányunk lesz).Én Trisznek,de akár Tánónak is becézném.2gyerekes+14hkm
2012. márc. 30. 08:42
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Még lesz azért csatánk vele, sőt, sajnos nem adok neki 5%-nál több esélyt, hogy ezt a nevet válasszuk végül.

Ilyenkor irigylem azokat, akiknek a párjuk nem szól bele a gyerek nevébe.. :D

2012. márc. 30. 13:34
 4/5 Mary_Poppins ***** válasza:

A Trisztán nagyon tetszik, a Koppány már kevésbé.

Titi, Iszti, Tóni, Trisz

De én sem becézném, klassz úgy ahogy van.

És én is csak megerősíteni tudom, a nagyszülők Trisztánkázását sehogy nem tudod elkerülni.

(Én is olyan nevet adtam, amiről azt hittem nem lehet "kázni", becenevet is adtam, de ettől függetlenül "kázzák" :-)))). A nagyszülők már csak ilyenek.

Engem is Ágikáz anyukám, pedig már majdnem 40 éve könyörgök neki, hogy ne, mert utálom. Lassan megszeretem :-))))

2012. márc. 30. 13:43
 5/5 A kérdező kommentje:
Végül Soma lett, már 7 és fél hónapos. Még mindiug fáj a szívem a Trisztánért egy kicsit... :(
2013. jan. 21. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!