Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hüvelykenetben staphylococcus...

Hüvelykenetben staphylococcus aureus. Mennyire veszélyes? Akinél ugyanezt találták, mivel kezelték? Hatásos volt?

Figyelt kérdés
36. héten vették le a kenetet, Dalacin hüvelykrémet kaptam rá. Van vki hasonló helyzeteben?
2012. márc. 24. 10:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez egy gennykeltő baktérium.
2012. márc. 24. 10:37
 2/7 A kérdező kommentje:

én is rákerestem a neten.

személyes tapasztalatokat olvasnék szívesen, ha volt vki hasonló helyzetben.

köszi előre is!

2012. márc. 24. 10:42
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia, nekem is ez tenyészett ki Candida albicans gombával szövődve... Én Aktil duo antibiotikumot kaptam szájon át, meg Canesten kúpot helyileg, és a doki a lelkemre kötötte, hogy ha jön a baba, akkor mindenképpen szóljak, mert a kicsik, ha megfertőződnek, nekik veszélyes lehet.

Szerencsére mire a bébi jött, már nem voltak tüneteim (előtte elég ronda folyás, meg viszketés, meg lehámlott a bőröm, szóval remek volt :S...)

Természetes úton született a kicsi, de elővigyázatosságból elvitték az első éjszakára a baba intenzívre megfigyelni, meg a füléből vettek mintát tenyésztésre neki is, és azonnal elkezdtek adni neki antibiot meg gomba ellen gyógyszert. Aztán szerencsére negatív lett a tenyésztése, de örülök, hogy ennyire körültekintőek voltak.

Amúgy ez a baktérium az emberek 25-30%-ban ott van, és csak akkor okoz gondot, ha az immunrendszer kicsit gyengébb lesz, a terhesség meg pont kedvez az ilyesminek, ezt is a dokimtól tudom.

Szóval figyelni kell rá, de nem tragédia, ez a tapasztalatom.

2012. márc. 24. 10:42
 4/7 A kérdező kommentje:

köszönöm!

nálam mást nem találtak mellette. "csak" a staphylococcust.

a dokim csak annyit mondott, hogy nem olyan vészes, mint mondjuk a streptococcus.

2012. márc. 24. 10:45
 5/7 anonim ***** válasza:
Jézus, most olvastam el, mit írnak a streptococcusról, hát igaza van a dokidnak, tényleg örülhetünk, hogy "csak" staphylococcus...
2012. márc. 24. 10:50
 6/7 timszy25 ***** válasza:

Szia!

Nekem is ugyanazt találták.Én Aktil Duo antibiotikumot kaptam rá amit egy hétig kellett szednem.

2012. márc. 24. 18:55
 7/7 timszy25 ***** válasza:
Ja és Normaflor probiotikumot kellett innom.
2012. márc. 24. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!