Hüvelykenetben staphylococcus aureus. Mennyire veszélyes? Akinél ugyanezt találták, mivel kezelték? Hatásos volt?
én is rákerestem a neten.
személyes tapasztalatokat olvasnék szívesen, ha volt vki hasonló helyzetben.
köszi előre is!
Szia, nekem is ez tenyészett ki Candida albicans gombával szövődve... Én Aktil duo antibiotikumot kaptam szájon át, meg Canesten kúpot helyileg, és a doki a lelkemre kötötte, hogy ha jön a baba, akkor mindenképpen szóljak, mert a kicsik, ha megfertőződnek, nekik veszélyes lehet.
Szerencsére mire a bébi jött, már nem voltak tüneteim (előtte elég ronda folyás, meg viszketés, meg lehámlott a bőröm, szóval remek volt :S...)
Természetes úton született a kicsi, de elővigyázatosságból elvitték az első éjszakára a baba intenzívre megfigyelni, meg a füléből vettek mintát tenyésztésre neki is, és azonnal elkezdtek adni neki antibiot meg gomba ellen gyógyszert. Aztán szerencsére negatív lett a tenyésztése, de örülök, hogy ennyire körültekintőek voltak.
Amúgy ez a baktérium az emberek 25-30%-ban ott van, és csak akkor okoz gondot, ha az immunrendszer kicsit gyengébb lesz, a terhesség meg pont kedvez az ilyesminek, ezt is a dokimtól tudom.
Szóval figyelni kell rá, de nem tragédia, ez a tapasztalatom.
köszönöm!
nálam mást nem találtak mellette. "csak" a staphylococcust.
a dokim csak annyit mondott, hogy nem olyan vészes, mint mondjuk a streptococcus.
Szia!
Nekem is ugyanazt találták.Én Aktil Duo antibiotikumot kaptam rá amit egy hétig kellett szednem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!