Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megjött az AFP-eredményem...

Megjött az AFP-eredményem ránéznétek?

Figyelt kérdés
Afp:0,82 Hcg:1,48 Papp-a:1,82 Sp1: 0,47! A két utolsót nem is tudom mit jelent,meg sem kérdeztem a védőnőt,annyira rohantam,nem tudtok ebben segíteni?Nem is találom sehol ,hogy mit jelenthet!A másik jó hírem,már mára kaptam is időpontot uh-ra,és remélem minden a legnagyobb rendben lesz vele,és megmutatja magát!Előre is köszönöm a segítséget!
2012. márc. 23. 09:21
 1/1 anonim ***** válasza:

"A PAPP-A (pregnancy-associated plasma

protein-A) a placenta által termelt nagy

molekulasúlyú glikoprotein.Fehérje, melyet a méhlepény termel a terhesség során. Biológiai

funkciója nem teljesen ismert, kimutatták

proteolitikus és immun-szabályzó hatását.

A PAPP-A szérum koncentrációja az anyai

vérben emelkedik a terhesség

előrehaladásával. Más paraméterek

figyelembevételével együtt (szabad ßhCG

koncentráció, magzati ultrahang, anyai

életkor) a PAPP-A meghatározás használható

a Down kór és más genetikai

rendellenességek kockázat-megállapítására a

terhesség első trimeszterében. A 0,5 MOM

(multiple of median) alatti PAPP-A értékek

kórosnak tekinthetők, azonban a mérési

eredmény egymagában nem diagnosztikai

értékű."Normál értéke 0,2-5,0 MoM.

"Az SP1 vizsgálat alapvetően a terhesség pontos korát hivatott meghatározni, illetve a Down szindrómán kívül (ami a 21-es kromoszóma triszómiája) más kromoszómák eltérését is jelzi"

Sajnos az Sp1 normál értékeit nem találom sehol.

Egyébként az AFP értéket kell figyelni,mert azt az összes eredményből számolják valahogy,és az AFP értéknek kell 0,7-2,5 MOM közé esnie.Nem vagyok szakértő,ezeket csak kimásolgattam. :)És magáról az AFP jelentőségéről sok mindent találhatsz a neten,bár gondolom már utána olvasgattál.Jó egészséget!

2012. márc. 27. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!