Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az AFP vérvételem eredménye...

Az AFP vérvételem eredménye 37 mg /l, ez jónak fele meg?

Figyelt kérdés
2012. márc. 22. 17:05
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Ezt most nem annyira értem mert az értéket MOM-ban szokták mérni...ami úgy néz ki hogy:

0,7-2,5/MOM NORMÁLIS

0,3-1,8/MOM Utalhat betegségre (Dówn kór)

0,8-20/MOM Nagy valószínűséggel nyitott gerinc gyanús

Ezeket az értékeket egy weboldalon találtam amit nem annyira értek! Nem akarlak megijeszteni! ISTEN MENTS...főleg hogy még rám is vár az AFP!

Amúgy nekem azt mondta a védőnőm hogy nem kell megijedni ha nem pont olyan az eredmény mint amit várnak, és nem kell azonnal magzatvíz vizsgálatra menni! De ezt beszéld meg az orvosoddal hogy neked mit javasol!

Boldog babavárást! Üdvözöl: egy 12h kismami

2012. márc. 22. 17:14
 2/16 anonim ***** válasza:
"Sajnos az a tapasztalatom, hogy túl gyakran ijesztik meg a várandósokat feleslegesen a terhesgondozás során a pontatlan vagy kevéssé érzékeny és specifikus szűrővizsgálatok téves eredményeivel. "
2012. márc. 22. 17:17
 3/16 anonim ***** válasza:
De neki mg/l-ben van, arra teljesen más referenciaértékek vonatkoznak... Ez pusztán a "nyers" eredmény, a MOM már egy korrigált mérőszám, hogyan lehetne összehasonlítani? A 37 mg/l azt hiszem tökéletes, de nincs előttem most pontosan a referenciaérték. Szólni fognak, hogy milyen az eredményed.
2012. márc. 22. 17:35
 4/16 anonim ***** válasza:
AZ orvosod biztosan megmondja, ha mész hozzá legközelebb és segít a továbbiakban, ha szükséges más vizsgálat.
2012. márc. 22. 18:03
 5/16 anonim ***** válasza:

Én meg úgy tudom, hogy:

0,7-2,5 MOM normális

0,7 alatt Down kór gyanús

2,5 felett pedig nyitott gerinc gyanús.

Az első válaszoló szerintem valamit nagyon félre érthetett vagy olvashatott mert most akkor 0,7-2,5 ig normális akkor hogy lehet az 1,8-ig Down-kór gyanús?

Bocsi de nem értem

nekem 1,1 MOM lett és azt mondták tökéletes

36 hetes kismami

2012. márc. 22. 18:28
 6/16 anonim ***** válasza:
ja és 32 mg/l lett nekem, nyugi, teljesen jó :)
2012. márc. 22. 18:28
 7/16 anonim ***** válasza:

Utolsó, ezért van, amit az első írt: [link]

Hatalmas az átfedés az egészséges és a kóros értékek között, így önmagában az AFP semmire nem jó.

2012. márc. 22. 18:53
 8/16 anonim ***** válasza:
Értem, de tényleg tök hülyeségnek tartom vagy hogy is mondjam, mert csak felidegesítik, megijesztik a kismamákat. Amúgy se ér szinte semmit ez a vizsgálat, vagyis úgy akarom mondani, hogy egyáltalán nem biztos...
2012. márc. 22. 18:57
 9/16 anonim ***** válasza:

ott kell lenni egy olyan értéknek is, aminek MoM a mértékegysége nem? mert így nem tudjuk, mert nem sima mértékegység átváltásról van szó, hanem a MoM érték már egy korrigált érték, figyelembe veszik az etnikumot, a testsúlyt, az életkort, stb.

az első válaszoló valóban butaságot írt

általában 0,7-2,5 MoM között jó, de ez nem jelenti azt hogy pl 0,6 MoM-nál biztosan beteg baba születik

(barátnőmnek mindkétszer alacsony lett, és mindkét baba teljesen egészséges)

2012. márc. 22. 22:49
 10/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!Nekem se volt egyértelmű mert mindenhol néztem és ott nem mg/l-ben volt megadva.EZért se tudtam hogy ez minek felel meg.Szóval ezt még át kell váltani más mértékbe?!
2012. márc. 23. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!