Mit jelent az, hogy "coombsos ellenanyagszűrés" I. sejttel pozitív?
TAlán az h ellenagyagot termelsz a baba ellen.
Ez általában akkor fordul elő,ha RH negativ az anya...de nem vagyok biztos benne.
1. válaszadó: Ez csak a szülést követően van, akkor veszélyben van a mama, mert a baba (ha pozitív lett) véréből valahogyan kerülnek vértestek a negatív mama vérébe, ami ellenanyag-termelésre készteti a mamát, ami nem tesz jót... Ezért adják az injekciót!
Megjegyezendő: A második baba akár ki is "csapódhat", ha ő is pozitív lett, mint nővére/bátyja, akkor is kell adni.
Pontosan nem tudom, azt hidd el, amit a dokid mond... :)
Ha te Rh pozitív vagy, akkor nem lehet összeférhetetlenség a gond, az kizárólag akkor fordulna elő, ha te negatív lennél, és a baba pozitív.
A pozitív lelet azt jelenti, hogy valami ellen ellenanyagot termelsz - azt kellene kideríteni, hogy ezt a saját sejtjeid ellen teszed, vagy az apa örökített valamit a babán keresztül, ami nem tetszik a szervezetednek, és az ellen termeled.
Egy ilyen esetről hallottam, akkor csak annyi volt a történet, hogy a terhesség alatt többször ellenőrizték ezt is és a babát is, de nem volt vele gond.
És az is lehet, hogy a következő vérvételnél kiderül, hogy már nem termeled.
Nagyon szépen köszönöm, ez volt a leghasznosabb válasz!
Két nap múlva megyek AFP-re, azzal együtt megismétlik az ellenanyagszűrét is. Remélem, Neked lesz igazad, és nem lesz újra pozitív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!