Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit jelent az, hogy "coombsos...

Mit jelent az, hogy "coombsos ellenanyagszűrés" I. sejttel pozitív?

Figyelt kérdés
13 hetes kismama vagyok, és a labor eredményére ez volt írva, bár a másik kettő (enzimes és direkt coombs) negatív, és AB Rh poz vagyok. Ugye ez nem gond? A dokim csak annyit mondott, hogy ne aggódjak, valószínű meg kell ismételni a vérvételt, és az szerinte rendben lesz..
2012. márc. 22. 08:22
 1/6 anonim ***** válasza:

TAlán az h ellenagyagot termelsz a baba ellen.

Ez általában akkor fordul elő,ha RH negativ az anya...de nem vagyok biztos benne.

2012. márc. 22. 08:57
 2/6 anonim ***** válasza:
Miért nem az orvostól kérdezted meg?
2012. ápr. 7. 08:38
 3/6 anonim ***** válasza:

1. válaszadó: Ez csak a szülést követően van, akkor veszélyben van a mama, mert a baba (ha pozitív lett) véréből valahogyan kerülnek vértestek a negatív mama vérébe, ami ellenanyag-termelésre készteti a mamát, ami nem tesz jót... Ezért adják az injekciót!

Megjegyezendő: A második baba akár ki is "csapódhat", ha ő is pozitív lett, mint nővére/bátyja, akkor is kell adni.

Pontosan nem tudom, azt hidd el, amit a dokid mond... :)

2012. ápr. 7. 19:48
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Kedves 2.! Ha figyelmesen elolvasod a kérdésem, akkor abban láthatod, hogy kérdeztem az orvosomat, de egyelőre (telefonon) csak a fenti választ kaptam. Gondoltam, tájékozódom a következő találkozásunkig, hátha tud vki érdemleges infót. A védőnőm olyasmit is hozzátett, hogy a mai vérvizsgálatok sokkal kiterjedtebben mutatnak minimális eltéréseket, de úgy gondolja, hogy - bár meg kell ismételni a vérvételt - nem lesz baj. Azért én mégis szeretném tudni, mi a fene lehet ez? Egyébként nem az első terhességem, és azt azért gondolom, ha közvetlen veszélyben volna a magzatom, akkor a dokim idő előtt behívott volna.
2012. ápr. 7. 23:22
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha te Rh pozitív vagy, akkor nem lehet összeférhetetlenség a gond, az kizárólag akkor fordulna elő, ha te negatív lennél, és a baba pozitív.

A pozitív lelet azt jelenti, hogy valami ellen ellenanyagot termelsz - azt kellene kideríteni, hogy ezt a saját sejtjeid ellen teszed, vagy az apa örökített valamit a babán keresztül, ami nem tetszik a szervezetednek, és az ellen termeled.

Egy ilyen esetről hallottam, akkor csak annyi volt a történet, hogy a terhesség alatt többször ellenőrizték ezt is és a babát is, de nem volt vele gond.

És az is lehet, hogy a következő vérvételnél kiderül, hogy már nem termeled.

2012. ápr. 15. 07:04
 6/6 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm, ez volt a leghasznosabb válasz!

Két nap múlva megyek AFP-re, azzal együtt megismétlik az ellenanyagszűrét is. Remélem, Neked lesz igazad, és nem lesz újra pozitív.

2012. ápr. 15. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!