Ha elhagyott az apa, és nem akarja vállalnia gyereket, mit kell tennem a gyerektartásért? Hogy bizonyíthatom az apaságot?
Szia!
Én is azt mondom, hogy ha megszületik a baba, és az apa nem veszi nevére, nem ismeri el, akkor azonnal fogadj ügyvédet, és az majd beadja a keresetet a bíróságra. És kimegy majd a papir, amikor meg kell jelenni, és a bíróság KÖTELEZNI fogja az apát arra, ha nem ismeri el a gyereket, hogy DNS utján derüljön ki az igazság, és ha ő az apa, akkor szigorúan 20%-ot letiltanak a fizetéséből, és visszamenőleg is ki kell fizetnie a gyerektartást (6hónapra).
Szóval ne hagyjad, ha ilyen gerinctelen, akkor Te nehogy elnéző legyél már vele.
Sőt, már szülés előtt keress meg egy ügyvédet.
Sok sikert hozzá, és boldog babavárást!
Ha megszületik a baba és nincs apasági nyilatkozatod, először a Te nevedre fogják anyakönyvezni. Aztán hazamész a kórházból, pár hét múlva (de ez lehet, hogy csak pár nap) kapsz egy papírt a gyámügytől, hogy fáradj be a gyermeked apjával együtt és rendezzétek a kicsi családi jogviszonyát (magyarul ez azt jelenti, hogy be kell jegyezni az apát). Ha ide az apuka nem megy veled, Te a gyámhivatalnak megnevezed az apukát és a többit ők hivatalból intézik. A gyerek nevében ők indítanak apasági eljárást, neked nem kell fizetned semmilyen perköltséget, sem ügyvédet.
Hoy pontosan mi hogyan fog történni, arról ott majd tájékoztatnak.
ÍÍgy van, csatlakozom az előttem szólóhoz.Elvileg 3 év van arra, hogy "meglegyen" az apa.Tehát köteles vagy őt megnevezni és ők szépen eljárást indítanak ellene.Javaslom menj be melóhelyedre a könyvelőhöz és beszélj vele, mert én még arról is hallottam a napokban a barátnőmtől, hogyha bemész és megmondod, hogy apuka elhagyott benneteket és egyedül fogod nevelni a picit, akkor a maximális gyedet fogod kapni.Muszály ilyenkor mindent megpróbálni a pici érdekében is.És véletlenül se szégyeld a dolgot.Sok sikert, és boldogságot neked.
23 hetes kismami
Be kell menni a gyámügyre, ahol leadod az apa adatait, ők hivatalból behivják, és elbeszélgetnek vele. Elmondjk pl. neki, hogy ha nem ismeri el ab abát, és Te ragaszkodsz hozzá, hogy övé a gyerek, akkor a hivatal ügyvédet fogad, aki elindítja a pert, DNS, stb, és ha kiderül, hogy ő az apa, akkor a nyakába varrják a perköltséget, ha nem ő az apa, akkor Neked kell kifizetni. Szülés után menjél be, addig a Te nevedre anyakönyvezik a picit.
Sok sikert, de a gyámügyesek segítenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!