Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha elhagyott az apa, és nem...

Ha elhagyott az apa, és nem akarja vállalnia gyereket, mit kell tennem a gyerektartásért? Hogy bizonyíthatom az apaságot?

Figyelt kérdés
2008. ápr. 13. 16:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Bírósághoz fordulhatsz, de szerintem ha az apa nem ad magától DNS-mintát, akkor nem kényszeríthetik. Ha ad, akkor több hónapig kell várni az eredményre, ráadásul nagyon drága is. Ha megállapítják az apaságot, akkor a bíróság kötelezheti gyermektartás fizetésére. De ha teljesen elzárkózik, sehogy sem bizonyíthatod az apaságot és nem kaphatsz gyermektartást sem. Amúgy rettenetesen aljas dolog, amit művel veled :-(
2008. ápr. 13. 16:37
 2/11 A kérdező kommentje:
Főleg, hogy ő is akarta a kicsit.Most, hogy terhes vagyok, lassanként mindent kitalál, például, hogy nem az övé...
2008. ápr. 13. 16:41
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia, én úgy gondolom, hogy olyan nincs, hogy nem kötelezhetik DNS tesztre. Ha beadod az apasági keresetet a bíróságra, akkor a bíróság fogja kérni ezt a vizsgálatot, időigényes, de visszamenőleg is fuzetnie kell. Egy állítás (a tiéd) áll szemben egy tagadással (az övével). Ne hagyd magad, mert a törvény MINDIG a gyerek érdekeit képviseli és apa nélkül egy gyerek sem marad. Igen is fordulj ügyvédhez és ha megnyerted ezt a pert a perköltséget is ő fizeti. Nem háríthatja el magától a felelőséget, veletek pedig nem játszadozhat. Remélem, a sors "megifezt" neki ezért a tettéért. Neked csakis kitartást kívánok és erőt. A gyerek kárpótolni fog, ne aggódj, az élet kárpótol majd. Elvesz, de ad is.
2008. ápr. 13. 17:19
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is azt mondom, hogy ha megszületik a baba, és az apa nem veszi nevére, nem ismeri el, akkor azonnal fogadj ügyvédet, és az majd beadja a keresetet a bíróságra. És kimegy majd a papir, amikor meg kell jelenni, és a bíróság KÖTELEZNI fogja az apát arra, ha nem ismeri el a gyereket, hogy DNS utján derüljön ki az igazság, és ha ő az apa, akkor szigorúan 20%-ot letiltanak a fizetéséből, és visszamenőleg is ki kell fizetnie a gyerektartást (6hónapra).

Szóval ne hagyjad, ha ilyen gerinctelen, akkor Te nehogy elnéző legyél már vele.

Sőt, már szülés előtt keress meg egy ügyvédet.

Sok sikert hozzá, és boldog babavárást!

2008. ápr. 13. 17:38
 5/11 anonim ***** válasza:
Én csak drukkolni szeretnék neked, és ne idegeskedj!!! Egyenlőre ez a legfontosabb!!!
2008. ápr. 13. 17:46
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha megszületik a baba és nincs apasági nyilatkozatod, először a Te nevedre fogják anyakönyvezni. Aztán hazamész a kórházból, pár hét múlva (de ez lehet, hogy csak pár nap) kapsz egy papírt a gyámügytől, hogy fáradj be a gyermeked apjával együtt és rendezzétek a kicsi családi jogviszonyát (magyarul ez azt jelenti, hogy be kell jegyezni az apát). Ha ide az apuka nem megy veled, Te a gyámhivatalnak megnevezed az apukát és a többit ők hivatalból intézik. A gyerek nevében ők indítanak apasági eljárást, neked nem kell fizetned semmilyen perköltséget, sem ügyvédet.

Hoy pontosan mi hogyan fog történni, arról ott majd tájékoztatnak.

2008. ápr. 13. 19:40
 7/11 anonim ***** válasza:
45%

ÍÍgy van, csatlakozom az előttem szólóhoz.Elvileg 3 év van arra, hogy "meglegyen" az apa.Tehát köteles vagy őt megnevezni és ők szépen eljárást indítanak ellene.Javaslom menj be melóhelyedre a könyvelőhöz és beszélj vele, mert én még arról is hallottam a napokban a barátnőmtől, hogyha bemész és megmondod, hogy apuka elhagyott benneteket és egyedül fogod nevelni a picit, akkor a maximális gyedet fogod kapni.Muszály ilyenkor mindent megpróbálni a pici érdekében is.És véletlenül se szégyeld a dolgot.Sok sikert, és boldogságot neked.

23 hetes kismami

2008. ápr. 14. 07:21
 8/11 anonim ***** válasza:
Menjél el egy ügyvédhez,ő majd segít neked mindent elintézni!
2008. ápr. 14. 13:32
 9/11 anonim ***** válasza:

Be kell menni a gyámügyre, ahol leadod az apa adatait, ők hivatalból behivják, és elbeszélgetnek vele. Elmondjk pl. neki, hogy ha nem ismeri el ab abát, és Te ragaszkodsz hozzá, hogy övé a gyerek, akkor a hivatal ügyvédet fogad, aki elindítja a pert, DNS, stb, és ha kiderül, hogy ő az apa, akkor a nyakába varrják a perköltséget, ha nem ő az apa, akkor Neked kell kifizetni. Szülés után menjél be, addig a Te nevedre anyakönyvezik a picit.

Sok sikert, de a gyámügyesek segítenek.

2008. ápr. 15. 19:57
 10/11 anonim ***** válasza:
Meg lennék lepve, ha lehetne kötelezni vkit apasági vizsgálatra az akarata ellenére. Ennyiből szülök egy gyereket, azt mondom Brad Pitt az apuka és már indul is ellene a per, meg iderángatják nekem DNS vizsgálatra?:D
2009. szept. 3. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!