Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » GYES-ről GYED-re vagy GYES-ről...

GYES-ről GYED-re vagy GYES-ről táppénzre?

Figyelt kérdés

Jelenleg GYES-en vagyok (egy hónapja) a kislányunkkal, nem régen derült ki, hogy jön a 2. baba (novemberben fog születni).

Minimálbérrel vagyok bejelentve.

Mennyi lenne a táppénzem és mennyi lenne majd a GYED vagy a TEGYAS a 2. babával? Táppénzre mikor mehetnék?

2012. márc. 16. 09:24
 1/3 anonim ***** válasza:
Ugyanebben a helyzetben vagyok mint te!1 hónapja tudtuk meg hogy jön a kistesó,pont akkor járt le a gyedem,bementem a munkahelyemre mielött elintéztem volna a gyest,és nekem azt mondták hogy ne igényeljem meg hanem menjek el betegállományba ,igy jobban járok,a betegállományt is és majd a következő gyedet is a béremből fogják számolni!Én is minibálbérre vagyok jelentve!
2012. márc. 16. 13:21
 2/3 A kérdező kommentje:

Szia!

köszönöm, hogy írtál!

Persze majd én is megbeszélem a munkáltatómmal, hogy milyen megoldások lehetnek majd, remélem elfogadják a táppénzt, mert magában a GYES irtó kevés. Csak még nem voltam orvosnál, majd két hét múlva mennék, addig nem szeretnék szólni.

Vajon az megoldható lenne, hogy a GYES-t az egyik nagyszülő igényelné a lányomra?

2012. márc. 16. 13:41
 3/3 anonim ***** válasza:

Azt, hogy gyesről gyedre, nem tudom értelmezni, ilyen nem létezik, kivéve, ha a gyerek születését követő 168 napot is gyesen akarod tölteni - gondolom nem így van. A szüléskor nem vagy jogosult egyből gyedre, csak a tgyás, vagy az annak megfelelő idő lejártával.

Így mindenképp táppénz. Ha anno a gyed a minimálbér alapján lett kiszámolva, akkor a táppénz is az alapján lesz ( a régi minimálbér, nem az új!)

A tgyás alapja a szerződéses béred lesz (valószínű emelték azt hiszen a minimálbér is emelkedett), és így a gyed alapod is ez az összeg lesz.

2012. márc. 16. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!