Kismamik! Kérlek leirnátok, hogy a terhességetek alatt milyen vizsgálatokat végeztek rajtatok, és melyik honapokban, melyik vizsgálat mire van?
Nálam így volt:
Magándokihoz jártam.
Általános vizsgálat és uh: 9., 13., 16., 20., 24., 28., 32., 36., 38. héten
Mikor először voltam nála, akkor utána egyből elküldött általános vérképre, toxoplazma és vércsoport vizsgálatra is (ezeket még 2x nézték nálam a terhesség alatt, vagyis mindegyik trimeszterben egyszer).
12. héten kombinált teszt (vérvétel, Down-kór szűrés és egyéb nagyobb betegségek szűrése)
16. hét AFP vérvétel
(Elavult vizsgálat, sokszor ad fals eredményt, nekem sem lett jó, de nem volt baj, lányom makk egészségesen született.)
26. hét cukorterhelés és általános vérkép
36. hét vérvétel - általános vérkép
36., 37., 38., 39., 40. hét nst-ctg vizsgálat
Gondolom eltérő lehet, ha magándokihoz vagy sztk-ba jársz (sztk-ban kevesebbszer néznek meg), és a dokik sem mindegyik csinált mindent ugyanúgy. Pl. valakit a 24., valakit meg a 28. héten küldenek cukorterhelésre. Úgyhogy az én vizsgálataim csak irányadók, nem mindenkinél lesz így.
Plusz, amit én akartam: a 25. héten 4D babamozi.
Remélem nem hagytam ki semmit.
Második babámat várom, nincs magánorvosom. Az első babámnál megnézettem a toxoplazmát, mivel régebben macskákat tenyésztettem, és szerencsére már védett vagyok.
12. héten: vércsoport-vizsgálatos, összeférhetetlenség-ellenőrző teljes labor, ultrahang
16. héten: teljes labor, AFP és HSbAg (Hepatitis B) szűrés
18.-19. héten: AFP-s genetikai ultrahang
25. héten: teljes labor cukorterheléssel (nem a kiflis, hanem a cukorlöttyös verzió)
30. héten: nagyon alapos ultrahang áramlásvizsgálattal, súlybecsléssel
Itt tartok most, legközelebb majd a 36. héten lesz ultrahangom, meg Streptococcus-szűréses nagylaborom. Ja, és onnantól jönnek majd az NST-vizsgálatok is, ahol a jóslófájások erősségét nézik.
Nagyon szívesen!
Még csak annyit, hogy az első babámat túlhordtam 8 nappal, és a kiírt nap után minden nap be kellett mennem az SZTK-ba NST-re. 6 nappal a kiírt nap után fektettek be a kórházba, ott minden nap volt UH és vizsgálat, és a 8. napon indítottak be, mert kezdett visszafogyni a baba az elöregedett lepény miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!