Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem gáz? A terhességem alatt...

Nem gáz? A terhességem alatt már 2. jára kell antibiotikumot szednem . De ha nem veszem be többet ártok! Nem baj hogy 11 hét alatt 2. jára kell szednem egy kúrát?

Figyelt kérdés
Felső légúti fertőzésem van! Borzalmasan köhögök napok óta!
2009. jún. 11. 14:47
 1/7 anonim ***** válasza:

amennyiben orvos irta fel a gyógyszert biztosan nem árt ababádnak. Saját kontóra viszont semmiképpen ne szedj!

Vannak olyan gyógyszerek és betegségek amiket terhesen is kell kezelni, ezeket kizárólag orvos ismeri.

2009. jún. 11. 14:56
 2/7 A kérdező kommentje:
Persze orvos írta fel!! Mert nem múlik a megfázásom 5 napja :(!
2009. jún. 11. 15:06
 3/7 anonim ***** válasza:

Millió példa van arra h a doki felír olyan gyógyszereket,amiknek a betegtájékoztatóban a gyártó cég azt állítja h nem szabad terhesség alatt.

Gondolom,a dokid mérlegelte h mik a következményei.

Miért nem használsz gyógynövényeket?Vagy homeópátiás szereket?

Szedj C vitamint.

Mi a neve a gyógyszerednek?

10 évvel ezelött még Diazepámt írtak fel a terhesség elején a kismamáknak,ha görcsöltek.

Ma már betiltották és normálisan magnéziumot adnak.

H azoknak a gyerekeknek akkor az mit ártott és mit nem ...azt senki se tartotta nyilván és nem lehet tudni.

Csak majd az iskolában veszik észre ,h diszlexiás vagy diszgráfiás.

2009. jún. 11. 15:10
 4/7 A kérdező kommentje:
Rajta van a tájékoztatón hogy Terhesség alatt is lehet szedni!!! A homeopátiások nem hatnak!!Próbáltam már! Felső légúti betegségre kaptam!
2009. jún. 11. 15:41
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért kellet lepontoznotok,amikor én ezt átéltem?!Nekem 10 évvel ezelött felírták a Diazepámt(aminek a dobozán írta h ellenjavalt terhesség alatt!!!)Erről papírom van!Nem szedtem be.A múlt években pedig hallottam a hírt h betiltották a terhesség alatti használatát.

A lányom most 10 éves és első tanuló minden évben,de az osztályában 23 gyerekből 4 dislexiás.Az én osztályomból 33 gyerek közt egy sem volt az.

Ha meg ott van a betegtájékoztatóban,h szabad ,akkor miért kérded???

2009. jún. 12. 11:40
 6/7 anonim ***** válasza:

1. Az orvost mindig kötelességed tájékoztatni, ha terhes vagy. Az orvosnak meg kötelessége ezt figyelembe venni a gyógyszer kiválasztásánál. Viszont azt ne várd el töle, hogy egy korai terhességnél magától rájön, hogy terhes vagy, amikor r´d néz!!!

2. Öt napos megfázás miatt nem kell mindig gyógyszert szedni. Pláne nem antibiotikumot. Különösen, hogy lehet egy virusos fertözés, amire az antibiotikum semmit nem hat...!!! Ezen kívül neked is van egy immunrendszered, ami az alap fertözéseket le tudja küzdeni, és hagyni kell néha érvényesülni. Persze az más kérdés, hogy egy megfázás lehet kombinálva egyéb tünetekkel, pl fülgyulladás, mandulák, stb, amikor mégis érdemes gyógyszert szedni. De ha csak az orrod folyik és kicsit köhögsz, akkor teljesen hülyeség az antibitikumot beszedni. Terhesen meg pláne (de nem terhesen is!)

ûdvözlettel egy egészségügyi végzettségü

2009. jún. 12. 17:47
 7/7 A kérdező kommentje:
Nyílván tudja hogy terhes vagyok! 31 hetes terhességet elég nehéz eltitkolni! A házidokiról meg csak annyit tudja h cukorm van mégis felírt olyant is amitől úgy felment a cukrom hogy lehet inzulinos leszek:(.ÉS TUDOTT RÓLA! Erről ennyit! És ez nem kis köhögés! Kösz a nem hasznos választ!!!!!
2009. jún. 12. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!