Segitene valaki?! Nem tudom hogy van pontosan ez a passziv tp-s dolog.
honap végén-junius 30.án-lejár a szerződésem.Február vége óta tp-n vagyok-nödokim tart azon,és nem a háziorvosom.augusztus 22-re vagyok kiirva.szoljak a dokinak h lejár a szerződésem és szeretném kihasználni a passzivtp-t?vagyis ezután is a nödoki fog tp-n tartani vagy azt már a házidoki csinálja?és kapok arra esetleg valami pénzt?
segitsetek létszives?
köszönöm a gyors választ.
akkor szoljak a nödokinak mikor megyek hozzá h mi a helyzet?
Szólj a dokidnak mindenképpen! Általában megértő szokott ilyen esetben lenni az orvos.
Viszont a passzív tp aug 14-én le fog járni, nem tudom, ha ilyen közeli a szülés, akkor azzal a pár nappal mi van, ami így kimarad. (Vki biztos tud segíteni, aki nálam jobban ért hozzá.)
Az én esetemben másnap azonnal munkanélkülire kellett menni, h egyetlen napra se szakadjon meg a biztosítási jogviszonyom, mert így járt minden (GYÁS, GYED). Bár nekem még messze volt a szülés.
Járj utána, h van-e a Te esetedre vmi tv. Ha nincs, akkor a passzív tp lejárta utáni nap feltétlenül regisztrálj a munkaügyi hiv-ban!
Azt hiszem, van vmi 42 napos határidő, de pontosan nem tudom, h erre az esetre vonatkozik-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!