Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Segitene valaki?! Nem tudom...

Segitene valaki?! Nem tudom hogy van pontosan ez a passziv tp-s dolog.

Figyelt kérdés

honap végén-junius 30.án-lejár a szerződésem.Február vége óta tp-n vagyok-nödokim tart azon,és nem a háziorvosom.augusztus 22-re vagyok kiirva.szoljak a dokinak h lejár a szerződésem és szeretném kihasználni a passzivtp-t?vagyis ezután is a nödoki fog tp-n tartani vagy azt már a házidoki csinálja?és kapok arra esetleg valami pénzt?

segitsetek létszives?

2009. jún. 11. 14:00
 1/4 anonim ***** válasza:
szia! a passzív táppénzre ugyanúgy kapod a pénzt, nem maradsz pénz nélkül, a házi orvos ír ki p.tp-re. de kell a nődokidtól papir, ami alapján kiír. legalábbis nekem így volt. Ja és max. 45 nap, utána kérvényezni kell a további 45 napot, amit a minisztérium egy környezettanulmány után ad meg, csak azzal meg az a bibi hogy szociális alapon adják, tehát ha már van egy fagyasztószekrényed, amiben netán még hús is van tuti nem kapod meg.De ezt nekem meg is mondta az orvosom, hogy ne is reménykedjek még egyszer 45 napban. De az első 45 napot mindenképp használd ki.
2009. jún. 11. 14:05
 2/4 A kérdező kommentje:

köszönöm a gyors választ.

akkor szoljak a nödokinak mikor megyek hozzá h mi a helyzet?

2009. jún. 11. 14:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Szólj a dokidnak mindenképpen! Általában megértő szokott ilyen esetben lenni az orvos.

Viszont a passzív tp aug 14-én le fog járni, nem tudom, ha ilyen közeli a szülés, akkor azzal a pár nappal mi van, ami így kimarad. (Vki biztos tud segíteni, aki nálam jobban ért hozzá.)

Az én esetemben másnap azonnal munkanélkülire kellett menni, h egyetlen napra se szakadjon meg a biztosítási jogviszonyom, mert így járt minden (GYÁS, GYED). Bár nekem még messze volt a szülés.

Járj utána, h van-e a Te esetedre vmi tv. Ha nincs, akkor a passzív tp lejárta utáni nap feltétlenül regisztrálj a munkaügyi hiv-ban!

Azt hiszem, van vmi 42 napos határidő, de pontosan nem tudom, h erre az esetre vonatkozik-e.

2009. jún. 11. 17:53
 4/4 anonim ***** válasza:
A 42 napos határidő, amit az előttem szóló emleget, az már egy kicsit bonyolultabb dolog. Annak az a lényege, hogyha megszűnik a biztosítási jogviszonyod és 42 napon belül megszülsz, akkor még jogosult vagy a GYÁS-ra, GYED-re. AZonban ha csak 1 nappal túl léped akkor már nem.
2009. jún. 11. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!