Down-kór szűrés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

10hetes kismama vagyok, és arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek érdemes elmenni a fizetős (komolyabb) Down-kór szűrésre, ahol a vérvétel 10e az ultrahang pedig 20e Ft,ez a kombinált teszt azt hiszem, vagy teljesen jó az a Down-kór szűrés is amit a kórházban csinálnak?!

Jövőhéten szerdán megyek a nőgyógyászomhoz, természetesen megkérdezem, csak kíváncsi lennék tapasztaltabbak véleményére is.

Köszönöm

2012. márc. 14. 14:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A fizetős tesztek csak valószínűségi számok.

Az amnio 4-5 féle rendellenességet szűr.

Nekem az afp rossz lett, a négyesteszt mégrosszabb 1:35

magzatvízvétel negatív, baba egészséges, ez volt a leleten.

Megszületett és valami rendellenessége van, nem down, de valami.

Ezer féle rendellenesség van, csak a legnagyobbakra szűr az amnio is.

Szóval nyugodt csak születés után talán évekkel lehet az ember.

2012. márc. 14. 16:22
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Nos azért gondolkoztam el, hogy nem megyek el erre az integrált tesztre, mert egyrészt 23 éves vagyok (annyira nem "eröltették" ) bár tudom, hogy a kor nem olyan lényeges, fiatalon is lehet probléma.

De most van pár ismerős a környezetemben, akik szintén várandósak, közülük csak az a Nő csináltatta meg aki 33éves és sajnos túl van 2 vetélésen. Ezért kérdeztem, hogy mi a véleményetek, megbizható a sima Down szűrés is, vagy mindenképpen menjek el erre a drágábbikra a KYNCS-be?!

2012. márc. 14. 18:16
 13/14 anonim ***** válasza:
mi az a CVS?
2012. márc. 15. 22:41
 14/14 anonim ***** válasza:

CVS=korionboholy-biopszia

[link]

2012. márc. 16. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!