Down-kór szűrés?
Sziasztok!
10hetes kismama vagyok, és arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek érdemes elmenni a fizetős (komolyabb) Down-kór szűrésre, ahol a vérvétel 10e az ultrahang pedig 20e Ft,ez a kombinált teszt azt hiszem, vagy teljesen jó az a Down-kór szűrés is amit a kórházban csinálnak?!
Jövőhéten szerdán megyek a nőgyógyászomhoz, természetesen megkérdezem, csak kíváncsi lennék tapasztaltabbak véleményére is.
Köszönöm
A fizetős tesztek csak valószínűségi számok.
Az amnio 4-5 féle rendellenességet szűr.
Nekem az afp rossz lett, a négyesteszt mégrosszabb 1:35
magzatvízvétel negatív, baba egészséges, ez volt a leleten.
Megszületett és valami rendellenessége van, nem down, de valami.
Ezer féle rendellenesség van, csak a legnagyobbakra szűr az amnio is.
Szóval nyugodt csak születés után talán évekkel lehet az ember.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Nos azért gondolkoztam el, hogy nem megyek el erre az integrált tesztre, mert egyrészt 23 éves vagyok (annyira nem "eröltették" ) bár tudom, hogy a kor nem olyan lényeges, fiatalon is lehet probléma.
De most van pár ismerős a környezetemben, akik szintén várandósak, közülük csak az a Nő csináltatta meg aki 33éves és sajnos túl van 2 vetélésen. Ezért kérdeztem, hogy mi a véleményetek, megbizható a sima Down szűrés is, vagy mindenképpen menjek el erre a drágábbikra a KYNCS-be?!
CVS=korionboholy-biopszia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!