Mi lesz igy velem?
Jobb lenne vki okosat megkérdezni ezügyben...nem vagyok szakértő, de az első gondolatom, hogy a 2 év mukaviszonyod okés, júliusban pedig már 6 hós babás leszel, júli 25én benyögöd a dokinak, hogy jaj, rosszul vagy, és simán kiír. A munkaviszonyod rendesen megszűnik így is úgy is a szerződés miatt...sztem kapsz majd gyedet, de tényleg inkább beszélj vkivel aki ért is ehhez...
Jó egészséget!
ja, és elmehetsz táppénzre, nem rúghatnak ki, véd maga a terhesség ellen, de a szerződésed lejáratkor mindenképp megszűnik.
Ha nem vagy rosszul, és tudsz dolgozni, akkor ne menj el betegácsiba, mert addig is kapjál rendes bért, ugyanis a tgyást, a gyedet is az utolsó asszem fél év átlaga alapján kapod. tehát ha kevesebbet kapsz a betegállomány miatt, akkor kevesebbet kapsz a szülés után is.
Meg tényleg nem rosszindulatból írom, de nekem ment el babám, ha most eljössz, és ne adja az ég, vmi történne, akkor viszont simán kirúghatnak, mert már tudják majd, hogy babát akarsz...
Nekem is necces volt a szerződésem. Én felhívtam az OEP-et és nekem ők segítettek, hogy mit hogy oldjak meg, nehogy pórul járjak!
Én táppénzre mentem és lesz Gyed-em is, de a segítségük nélkül ez nem sikerült volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!