Mi lesz igy velem?

Figyelt kérdés
7 hetes terhes vagyok,már több mint 1 éve dolgozom, de csak julius 31 ig van szerződésem.Ha elmegyek táppénzre kirugnak? Mit fogok kapni gyest vagy gyedet?
2012. márc. 12. 20:31
 1/7 anonim ***** válasza:

Jobb lenne vki okosat megkérdezni ezügyben...nem vagyok szakértő, de az első gondolatom, hogy a 2 év mukaviszonyod okés, júliusban pedig már 6 hós babás leszel, júli 25én benyögöd a dokinak, hogy jaj, rosszul vagy, és simán kiír. A munkaviszonyod rendesen megszűnik így is úgy is a szerződés miatt...sztem kapsz majd gyedet, de tényleg inkább beszélj vkivel aki ért is ehhez...

Jó egészséget!

2012. márc. 12. 20:43
 2/7 anonim ***** válasza:

ja, és elmehetsz táppénzre, nem rúghatnak ki, véd maga a terhesség ellen, de a szerződésed lejáratkor mindenképp megszűnik.

Ha nem vagy rosszul, és tudsz dolgozni, akkor ne menj el betegácsiba, mert addig is kapjál rendes bért, ugyanis a tgyást, a gyedet is az utolsó asszem fél év átlaga alapján kapod. tehát ha kevesebbet kapsz a betegállomány miatt, akkor kevesebbet kapsz a szülés után is.

Meg tényleg nem rosszindulatból írom, de nekem ment el babám, ha most eljössz, és ne adja az ég, vmi történne, akkor viszont simán kirúghatnak, mert már tudják majd, hogy babát akarsz...

2012. márc. 12. 20:47
 3/7 anonim ***** válasza:
Én pontosan így jártam ahogy Te, csak én 2010-ben A következőt csináltam: Dolgoztam végig, az utolsó héten elmentem passzív táppénzre. (nem tudom, hogy van-e még ilyen?)Lejárt a munkaviszonyom, bementem a munkaügyibe, ahonnan elküldtek álláskeresésire. Ezzel kihúztam a maradék időt. Mindent kaptam/kapok ugyan úgy. Tgyás-t, gyedet a gyerek 2 évés koráig. Nézz mindennek alaposan utána. Táppénzre szerintem nem éri meg elmenned ilyen korán, (hacsak nem olyan helyen dolgozol amivel veszélyeztetnéd a kicsit) ugyanis a béred alapján fogják megállapítani a gyed-t, ez pedig nagyon lehúzná.
2012. márc. 12. 20:57
 4/7 A kérdező kommentje:
nem is szeretnék elmenni táppénzre, csak az a baj hogy veszélyeztetett terhes vagyok, és ráadásul bölcsiben dolgozom.
2012. márc. 15. 20:40
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem is necces volt a szerződésem. Én felhívtam az OEP-et és nekem ők segítettek, hogy mit hogy oldjak meg, nehogy pórul járjak!

Én táppénzre mentem és lesz Gyed-em is, de a segítségük nélkül ez nem sikerült volna.

2012. márc. 15. 21:18
 6/7 anonim ***** válasza:
2 dolog:passzív táppénz már nincs,és ha most 7 hetes vagy,akkor kb. október végére vagy kiírva,ergo neccesen,de lehet,hogy beleférsz a munkanélkülibe(ami 3 hónap most már csak).Azzal kell sakkoznod valahogy(szülés előtt nem igénybe venni,hanem elmenni tgyásra),mert ha a szülés idején biztosított vagy,akkor jár a tgyás,gyed.
2012. márc. 15. 22:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Ja,és még annyit,hogy határozott szerződésnél sajnos nem véd a terhesség sem,tehát nem kötelesek meg hosszabbítani.Ha lejár,lejár.
2012. márc. 15. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!