Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan készültök fel (mentális...

Hogyan készültök fel (mentálisan) második babátok születésére?

Figyelt kérdés
Félelmek, kétségek, aggodalmak, lehetőségek, megoldások.....
2012. márc. 12. 15:12
 1/8 anonim ***** válasza:
85%
Másodjára jobban tudta, hogy igen gyereket akarok, tudtam már, hogy mi vár rám. Viszont a szüléstől jobban féltem. Nem féltem, csak tartottam, mert már tudtam, hogy milyen és úgymond veszélyes üzem. Tényleg bármi lehet. Elsőre nem esett le ennyire. De amúgy nem lihegtem túl, csak ez úgy motoszkált bennem. Természetesebb volt másodjára minden. Tudtam, hogy mikor milyen vizsgálatok jönnek stb. Rutinosabb lesz. Hatodjára már észre sem venném, hogy terhes lennék. :))) Mondjuk eddig kettő van és elvileg nem lesz több.
2012. márc. 12. 15:21
 2/8 anonim ***** válasza:
85%
Erre én is kíváncsi vagyok.Júniusban érkezik a kistesó.A párom elég kevest van itthon,sokat dolgozik.(nem mindennap jár haza)Félek egy kicsit,hogy bírom majd 2 gyerkőccel,igaz a lányom már "nagy" júniusban lesz 4 éves.
2012. márc. 12. 15:21
 3/8 anonim ***** válasza:
85%
Huh, engem annyira nem érdekelt a szülés, mármint az aggodalom része. Teljesen nyugodt voltam.
2012. márc. 12. 15:25
 4/8 A kérdező kommentje:
Igazából arra lennék kíváncsi, hogy a szülés utáni időszakra hogyan készültök fel? Hogyan fogtok két gyerkőccel (el)bírni + háztartás + munka + nőnek lenni? Ettől való félelmek, aggodalmak stb!
2012. márc. 12. 15:31
 5/8 anonim ***** válasza:
85%
Nekem júliusban születik a második kisfiam, az első 2 éves. Nem tudom, hogy mi lesz a szülés után, biztos nehéz lesz az elején, de mindenki azt mondja, hogy bele lehet jönni, csak jól kell beosztani az időt. Mondjuk nekem szerencsém van, mert a férjem elég sokat tud itthonról dolgozni, úgyhogy remélem fog tudni segíteni. Azért van bennem félelem, főleg az éjszakázással kapcsolatban. Hogy fogom megint túlélni!? :))
2012. márc. 12. 15:47
 6/8 anonim ***** válasza:
68%

Teli vagyok aggodalommal. Szerintem erre nem lehet készülni. 3 hetem van még szülésig (remélem). A fiam 3 és fél éves. Jelenleg influenzás. Éppen azon parázok, hogy el ne kapjam. Az én férjem is alig van itthon, és szintén nem jön haza minden nap és ami a legrosszabb, hogy teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor jön haza, mikor nem. Ha haza is jön, azt sem tudjuk, hogy mikorra. Teljes kiszámíthatatlanság az életünk.

A fiamnak még meg kéne venni az új ágyát, mert a mostanit kapja meg a kistesó. Ki kéne mosni még dolgokat, meg vasalni. ÁÁÁÁ szinte kezdek kétségbe esni.

Ha jön a szülés ideje mi lesz a fiammal??? Hát még ezt sem tudjuk biztosan. Mármint ki vigyáz rá, amíg apával szülünk. És mennyi idő alatt születik meg? Beérünk a kórházba? Apa remélem nem akkor lesz éppen a legmesszebb. Tele vagyok aggodalommal, kétségekkel.

Szerencsére félelmeim nincsenek. Lehetőség és megoldás 1000 féle.

Bocsi, ebből szerintem hasznosat nem tudsz meg, de muszáj volt elpanaszkodnom magam.

Majd csak lesz valahogy.

2012. márc. 12. 15:58
 7/8 anonim ***** válasza:
85%

Nekem már megszületett ketteske. És ne parázzatok, remek lesz minden. AMit tehettek, az az, hogy a nagyot kicsit önállóságra nevelitek. meg arra, hogy képes legyen kivárni, amíg a picivel foglalkozol. Szoptatás, stb.

Pl. ha mosogatsz, nem hagyod abba, csak mondod, hogy most nem érsz rá. stb.

2012. márc. 12. 16:37
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat! Eléggé labilis és lobbanékony vagyok.....most is előfordul, hogy rákiabálok a kisfiamra, mert nem bírom már idegekkel. Mi lesz, ha kettő fog pl ordítani egyszerre??? Nekem erre nagyon fel kell készülnöm és rendet tenni a fejemben, hogy kezelni fogom tudni a helyzetet! Azért jó tudni, hogy nem vagyok egyedül...
2012. márc. 13. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!