Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Meg szűnt a munkaviszonyom?

Meg szűnt a munkaviszonyom?

Figyelt kérdés
Bezárt a Cég ahol dolgoztam, így a munkaviszonyom is megszünt. 5 hónapos terhess vagyok.Akkor most a TB-m is megszünt? Mit tegyek?
2012. márc. 7. 15:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Igen,a tb-d is megszűnt. Menj el munkanélkülire,akkor legalább tb-d lesz!

Boldog babavárást és egészséges kisbabát!

2012. márc. 7. 17:52
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem vagy esetleg veszelyeztett vagy valami? Ha munkaviszony megszunte utan 3 napon belul tappenzre kerulsz, akkor passziv jogon kapsz tappenzt, es biztositott vagy a tappenz vegeig! Munkanelkulire utana is elmehetsz, ha megszunik a tappenzed, de akkor legalabb biztosan a szulesig biztositva vagy!
2012. márc. 7. 20:15
 3/11 anonim ***** válasza:

A második válaszoló kicsit el van tájolva. Passzív táppénz már nincsen.

A munkaviszony megszűnését követő 45 nap még él a tb-d. Utána kell megoldást keresni.

Ha van az elmúlt 3 évben 360 nap munkaviszonyod, akkor kaphatsz álláskeresési támogatást - de érdemes vele egy kicsit sakkozni, hogy járjon a tgyás és a gyed is.

2012. márc. 11. 15:22
 4/11 anonim ***** válasza:
ha nem vagy jogosult munkanélküli ellátásra, akkor a tb-d érdekében menj el az önkormányzathoz, mert a magzatvédelmi törvény értelmében fizetik a tb-det.
2012. márc. 11. 19:24
 5/11 anonim ***** válasza:

A magzatvédelmi törvény értelmében a terhesgondozás díjmenetes, senkinek nem kell fizetnie semmit.

A tb-t nem a terhesség miatt kell fizetni, hanem azért, hogy a terhesgondozáson KÍVÜL egyéb egészségügyi ellátásra is jogosult legyen az anya.

Valóban létezik olyan, hogy az önkormányzat átvállalja a tb fizetést, de ez nem magától értetődő. Javaslom érdeklődj a lakóhelyed szerint illetékes önkormányzatnál.

2012. márc. 11. 19:31
 6/11 anonim ***** válasza:

Csakhogy nemcsak terhesgondozásra kell járnia, hanem belgyógyászat, fogorvos, háziorvosi ellátás és még ami ugye adódik közeben.

Pontosan hogy kell a tb, ha terhes valaki, ha nem.

Nekem az önkormányzat fizeti a tb-met, sajnos pontosan tudom.

Mondjuk mi szociálisan rászorulók is vagyunk:(pillanatnyilag.

2012. márc. 11. 22:26
 7/11 anonim ***** válasza:
Arra figyelj, hogy a mv-od megszűnése után 30 napon belül igényeld a munkanélkülit - ez biztosítási jogviszonyt jelent. Ha jogosult vagy rá 3 hónapig (az a max), akkor pont beleférsz abba, hogy rendes tgyás-t kapj, hiszen ha jól számolom, akkor leszel 8 hónapos terhes, és a tgyás-hoz a szülést megelőző 45 napon belül leszel ahhoz, hogy még legyen biztosítási jogviszonyod. Ez TUTI így van, én is hasonló cipőben járok, alaposan utánanéztem a témának! Sok sikert, boldog babavárást!
2012. márc. 12. 10:31
 8/11 anonim ***** válasza:

Utolsónak: ha az álláskeresésivel úgy sakkoznál, hogy szüléskor még járjon, és utána a tgyás lejártakor is maradjon pár napod, akkor gyedet is kaphatnál, nemcsak tgyást.

És 30 nap múlva azért kell bejelentkezni, mert akkor folyamatos a jogviszony, a korábbi jövedelmedet is figyelembe veszik az ellátások alapjánál.

Viszont ha nem folyamatos, akkor is jobban jársz, mert jövedelem híján az esetleges gyed alap minimum dupla bevételt eredményezne a gyeshez képest.

Érdemes lenne átszámolnod, vagy szüneteltetned az ellátást.

2012. márc. 12. 15:26
 9/11 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy nem tudom mit csináljak. 29. én közös megegyezéssel el jöttem.Meg kaptam a végkielégítést is. és most nem tudom a továbbiakat. juliusra vagyok kiírva, és a munkanélkülit elvileg Májusban kéne igényelnem hogy bele essen a szülés és kapjak gyedet. Csak azt nem tudom hogy 2 hónap múlva is igényelhetem e a munkanélkülit
2012. márc. 12. 15:38
 10/11 A kérdező kommentje:

és akkor elvileg járna a tb is

ez le maradt

2012. márc. 12. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!