Normális a kombinált teszt eredményében, hogy az Edwards-kór kockázata: 1:1500? 37 évesen a számok mennyire jók?
Ma kaptam meg a kombinált teszt eredményét, ami összességében negatív lett. Dokihoz csak csütörtökön tudok menni és megőrjítenek a számok, gőzöm sincs, hogy mi mit jelent:-(
PAPP-A szint: 1720.00 miu/L 0,52 MoM
Szabad hCG szint: 12.20 Ng/ml 0,31 MoM
Tarkóredő vastagsága: 1.50 mm 1,02 MoM
Első vagyok. Hát ha ez megvigasztal én 27 vagyok és nekem ha jól emlékszem 1:896, negatív volt az eredményem.
Úgyhogy szerintem ne aggódj:) Csütörtökön pedig írd meg mi volt. Én is akkor megyek vissza a papírjaimmal és az uh lelettel.
Teljesen tök jók:)A negativ ,meg negativ.
Nincs kicsit negativ,vagy nagyon negativ.De szerintem ,ha beütöd a google-ba,hogy Edwards-kór,akkor több oldalt is kidob,és mire végig nézed már csütörtök is lesz.Ne izgulj:)
Mit kell tudni róla?
Down-kór: számbeli kromoszóma-eltérés, kettő helyett három 21-es kromoszóma található a magzat sejtjeiben. A súlyos szellemi fogyatékosság leggyakoribb oka ez. Szűrővizsgálatok nélkül 7-800 újszülött közül egyet sújtana.
Velőcső-záródási rendellenesség: a gerincoszlop fejlődési hibája folytán a gerincvelőt borító kemény burok nem ép, így a gerincvelő megsérülhet. Ez bénuláshoz, az alsó végtagok gyengeségéhez, az agyfolyadék felszaporodásához vezethet. Különböző súlyossági fokú, az élettel összeegyeztethetetlentől a jól operálhatóig. Szűrővizsgálatok nélkül 1000-ből 3 újszülöttet sújtana. Az AFP-vizsgálat és az ultrahang eredménye együttesen értékelendő.
Edwards-kór: a 18-as kromoszóma számbeli többletére vezethető vissza. Halálos rendellenesség. Szűrés hiányában 7000 terhességre jut egy eset előfordulása.
/az előző vagyok/
Sziasztok! Ígértem, hogy jelzek, hogy a doki mit mondott. Szerinte is minden oké, nincs ok az aggodalomra. De azért 2 hét múlva nem ártana az amniocentézist megcsináltatnom:-( Csinált UH-is. Szépen fejlődik a tökmag, bár nem mutatott sokat magából. Összességében azért ma megnyugtatott:-) Köszi mégegyszer Nektek a megnyugtató válaszokat.
Boldog babavárást kívánok Nektek is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!