Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » MI befolyásolhatja a baba...

MI befolyásolhatja a baba méretét, súlyát a terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Mitől függ az hogy nagy baba lesz? Esteleg attól ha sokat eszem vagy több vitamint szedek?

Köszönöm a válaszokat!

2012. febr. 28. 15:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Genetika. Mondják még a terhesvitamint, meg azt, hogy mozogsz-e, de én nem hiszek ebben. Én minden nap csináltam a terhestornát, vitamint csak az első trimeszterben szedtem, mégis 4 kg felett volt mind a két baba. Viszont 175 cm vagyok, a férjem meg 180 cm. Várható volt, hogy nem 2,8 kg-s baba lesz.
2012. febr. 28. 15:24
 2/11 anonim ***** válasza:
Barátnőmnek mondta az orvos, hogy hagyja abba, vagy ritkítsa a terhesvitamin szedését, mert különben hatalmas baba lesz (így is hatalmas volt), tehát igenis van összefüggés. Én nem szedek semmilyen terhesvitamint, viszont mindketten magasak és erősek vagyunk a párommal, várható hogy a picur is nagy lesz, nem akartam még felfújni a vitaminnal.
2012. febr. 28. 15:29
 3/11 anonim ***** válasza:

szerintem is alkati kérdés

1. babó 3700g volt, a másodikat is erre saccolja a doki

2012. febr. 28. 15:29
 4/11 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom, a szülők alkata, hogy meddig hordod a terhességet (a barátnőm a 35. héten szült 3,5 kilós babát, képzeld ha végighordja a terhességet), egy lappangó, fel nem derített terhességi diabétesz is okozhatja.
2012. febr. 28. 15:31
 5/11 anonim ***** válasza:
függ az étkezéstől,meg a vitaminoktól is biztos. Első manóval mozogtam mégis 20kg plusz jött fel,ő meg 3300g lett. Másodikkal megválogattam az ételeket és nem mozogtam én 15kg+ ő 3500g lett. Most 18 hetes vagyok és normál étrend mellett 1kg+ és nagy a pocim. Kiváncsi vagyok. Első 2vel Elevitet szedtem. Most gravidával kezdtem,jelenleg Pharmaton Matruellet szedek.majd kiderül
2012. febr. 28. 15:36
 6/11 anonim ***** válasza:

Egyrészt genetika

Másrészt a méhlepény állapotától függ, minél meszesebb, annál kevesebb tápanyagot tud átvinni a kicsibe. (ezért is tiltják a dohányzást pl.)

És valamennyire összefügg a bevitt tápanyaggal is, több vitamin-nagyobb gyerek

2012. febr. 28. 15:47
 7/11 anonim ***** válasza:
1. vagyok, az 1. gyerekkel 12 kg-t híztam, a másodikkal 14-et, szóval még csak attól sem függ, hogy sokat hízol-e.
2012. febr. 28. 15:52
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem kedves utolsó! Nem vagyok roma! Szerencsére jó anyagi körülmények között élünk. Mindíg is nagy családra vágytam,és hála az égnek megengedhetjük magunknak. .
2012. febr. 28. 15:55
 9/11 anonim ***** válasza:

Miért lenne roma a kinek 3 vagy több van. Nekünk is 3 van, nem vagyunk romák. Nem értem. De mindegy.

Kedves kérdező, bocs hogy az előzőt nem álltam meg szó néklül. Hogy neked is válaszoljak, szerintem is genetika és szerintem a kicsi neme is kicsit befolyásolja. Én 160, párom 175 cm kb, lányom 2800 gr és 47 cm volt 38+3 (+10 kg egyébként) hétre. Az ikreim nem várták ki, 35+5 hétre(+13 kg) születtek,2 és 2,5 kg-mal, 44 és 46 cm-rel, szóval ők nagyobbak lettek volna, vagyis az egyik biztosan, ha még 3 hetet bent maradnak, mint a csajszim.

Ja és még lehet hogy bevállalunk egyet. :-) Hogy szaporodjon a magyar nemzet is, az meg hogy miből tartjuk el, legyen a mi dolgunk!!!! Mégegyszer bocsi kérdező!

2012. febr. 28. 16:37
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszát!

Szerintem is nagyon jó a nagy család, ha megteheti az ember, hát tegye...

Nem csak romáknak van több gyerekük.

2012. febr. 28. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!