Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire fontos orvost fogadni...

Mennyire fontos orvost fogadni? Vagy inkább a szülésznő a fontos? Lehet csak szülésznőt fogadni és orvost nem? Azt hogy kell?

Figyelt kérdés
24 hetes vagyok eddig nem volt orvosom.. minden rendben zajlik..első babás vagyok ,igazán nem tudom mit hogyan kell..és mikor mi zajlik le bennem ,,,próbálok sokat olvasni mindenről.igazából nem a pénz miatt nem fogadok dokit mert bár nem úszkálok pénzben de ha akarnám lenne rá..most voltam 4 d s UH-n minden rendeben megy..én ugy gondolom elég ha szülésnél aki bent lesz doki adok pénzt és a szülésznőnek is..mit gondoltok?
2009. jún. 7. 11:00
 1/5 anonim ***** válasza:

3 hete szültem.Nekem nem volt fogadott orvosom,nem javasolták.Többször is előfordult már a környezetemben,hogy amikor ott volt az idő,egyszerűen nem vette fel az orvos a telefont,megszült az anyuka az ügyeletesnél.Előtte meg pénzelte a fogadottat.Vagy elutazott,vagy "más dolga volt".

Ha mindenképp biztosra akarsz menni,akkor ha ott az idő és bemész a kórházba,az ott levő épp ügyeletes dokik valamelyikét érdemes helyben megfogadni,ha nagyon akarod.Ő biztosan ott lesz.

Én nem fogadtam senkit,minden rendben volt.Remélem,segítettem.

2009. jún. 7. 11:21
 2/5 anonim ***** válasza:
Szia! én 3hete szültem, se doki, sem szülésznöm nem volt fogadva. császárral szültem,egy nagyon fiatal, lelkiismeretes dokinál. szülés után nagyon rossz lett a vérképem, vénás injekciokat kaptam, a doki minden nap 2-3szor benézett hozzám, hogy vagyok. a szobatársam fogadott dokit, rá sem nézett egyszer sem, csak varratszedéskor, de a pénzt azt elfogadta! Minden jót
2009. jún. 7. 11:21
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Habár még nem szültem,de tudom,hogy megy ez az egész kórházi macera és őszintén szólva nem jó fogadni dokit,akkor inkább szülésznőt.Ha nincs komplikáció amúgy is ő van veled,de az az igazság,hogy ha adsz nekik pénzt is tojnak rád.Kórházba protekció kell,nálunk ez a mottó.Nekem szerencsém lesz mert anyum ápolónő volt, a fél kórházat ismeri a másik felét meg én mert a gimi ahová jártam,annak a másik fele egészségügyi szakközép és sok barátom tanult ápolónak ápolónőnek.Nekem szerencsém van,akinek nincs ismerőse az szív,szó szerint ha olyanhoz kerül ill. olyan kórházba ahol a nyomor az úr.Ügyeletesnél is ugyanúgy tudsz szülni,kevesebbet nem fog veled foglalkozni a szülőszobán,max előtte és utána.A titok nyitja a beszéd,meg kell őket kérni először szépen aztán ha nem megy csúnyán,h segítsenek és nem árt,ha a nagyik készen állnak és sütnek sütit ezt azt és adnak az ápolónőknek,ha mennek hozzád.Ennyivel is le lehet őket venni a lábukról hidd el.Mi ha olyan volt,pl volt sipoly műtétem és a sebészeten 3 ismink volt csak hát annyira nem foglalkoztak a többiek vele,és előtte kicsit nyalizni kellett,süti,kávé,és csak a dokinak pénz,mert ha nem ő is tojik rád.Muszáj mert egyszerűen nem foglalkoznak veled.Szval neked is azt tanácsolom,hogy ne fogadj de amint beindult,és ez úgy is hosszú folyamat lesz akkor kedveskedjetek sütivel,ezzel azzal,és amikor jön az idő pénz a dokinak...máshogy nem megy.Le lehet pontozni de ez a korrupció,hiába hippokratészi eskü,úgy látszik,hozzájuk a pénzen át vezet az út
2009. jún. 7. 12:13
 4/5 anonim ***** válasza:
Ez mindenkinek attól függ, mit tapasztalt. Szerintem nézz körbe, milyen a kórház, ahol szülni fogsz, milyen kedvesek és szakmailag felkészültek az orvosok és szülésznők. Én fogadok orvost, mert engem megnyugtat, eleve hozzá járok, nem szeretném, ha más lenne ott.
2009. jún. 7. 13:15
 5/5 anonim ***** válasza:
Épp ezen gondolkodom én is hetek óta.Mert a doki bácsi,akihez terhesgondozásra járok,már nem vállal szülést.Szülésznő van,akit megfogadok,de orvoson erősen gondolkodom.Végül is a doki nincs bent végig,csak a szülésznő.Úgyhogy szerintem én nem fogadok dokit.A megmaradt sok 10ezer forintot meg ráköltöm a törpémre.
2009. jún. 7. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!