Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csináljak? Mi lenne a...

Mit csináljak? Mi lenne a helyes megoldás?

Figyelt kérdés

3 gyerekes anyuka vagyok,A legkissebbik kislányom 4 hónapos. Spirált akarok felrakatni,csak azt várom már,hogy megjöjjön,mert nincs már tejcsi,és a mult hónapban már 1x megjött. Most gumival védekeztünk,meg volt 1x 2x megszakítással.Terhesség előtt 35 napos ciklusaim voltak.

4.ére vártam,de még semmi.A 35 napig még van idő,de én nagyon ideges vagyok.

Nagyon nem szeretnék megint terhes lenni.

Szégyelném a rokonok előtt is.

De elvetetni sem volna szivem.Ti mit csinálnátok?

Azért még reménykedek,hogy megjön,és irány az orvos spirálé.

2009. jún. 5. 14:23
 1/10 anonim ***** válasza:
Hát egyenlőre várni hogy megjön-e, de te tudod hogy lenne-e már értelme tesztelni(te tudod mikor voltatok együtt). Hát el biztos nem vetetném, és nem is szégyellném magam senki előtt. Szorítok neked hogy most megjöjjön, de én spirált biztos nem rakatnék fel.
2009. jún. 5. 14:29
 2/10 A kérdező kommentje:

Miért nem? Már többször raktam fel kérdést a spirállal kapcsolatban,de nem igazán válaszolnak rá.

Gyogyszereztem eddig,de hiába szedtem rendszeresen már 2 hetente megjött. váltottam másikra és,ugyanugy össze vissza. Ezért csuszott be az utolsó baba is. Esetleg tudsz valami megoldást?

2009. jún. 5. 14:34
 3/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Az, hogy mi lenne a helyes megoldás, nektek kell tudni. Én ugyan nem helyeslem az abortuszt, de megértem azokat, akik így döntenek.

Nekem semmi gondom nem volt a spirállal, csupán terhes lettem mellette :) Ami egyébként nem baj, mert terveztünk még babát, csak egy fél évvel később. Ennek az esélye, pláne, hogy még szoptattam mellette, még csak nem is mérhető.

Ha abszolút nem akarsz több gyereket, akkor miért nem köttetted el magad? Jobb most stresszelni, hogy lesz-e baba vagy sem?

De ha nem sima spirál, nem elkötés, akkor van még csomó módja a védekezésnek, ami nem tabletta: hormonos spirál, hüvelygyűrű, tapasz, bőr alatti implantátum stb. Érdeklődj az orvosodnál.

2009. jún. 5. 15:21
 4/10 anonim ***** válasza:
Szia! Teljesen fölöslegesen idegeskedsz és vársz, ugyanis kérheted a spirált, akár már a 6 hetes vizsgálatnál, főleg ha már egyszer menstruáltál. De ennek nincs jelentősége, legfeljebb annyi, hogy a menzi utolsó napján könnyebb, vagy nem olyan kellemetlen felhelyezni, bár ez szinte pillanatok alatt megvan. Nyugi menj csak orvoshoz!
2009. jún. 5. 15:46
 5/10 anonim ***** válasza:

Szia anyukámnak van spirálja évek óta. Neki nem volt vele problémája, de ismerek olyat is, aki terhes maradt mellette. Természetesen nem tarthatta meg.

Én is szeretnék két babát legalább, de ha három lesz esetleg, akkor utána tutira elköttetem magam. Szerintem az a legjobb.

Az esetleges terhességgel kapcsolatban meg azt kívánom, hogy úgy alakuljon, ahogy nektek a legjobb.

Minden jót!

2009. jún. 5. 16:23
 6/10 anonim ***** válasza:

"Természetesen nem tarthatta meg."

Ez ma már nem olyan természetes szerencsére. Régen tényleg mérlegelés nélkül vitték abortuszra az így járt nőket, de ma már nem automatikus. Attól függ, hogy helyén maradt-e a spirál és hogy baj okozása nélkül le tudják-e szedni. Én most 19. hetes terhes vagyok, minden rendben van a babócával.

Üdv: második

2009. jún. 5. 21:57
 7/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Nekem még nem volt spirálom mert mi már évek óta babát szerettünk volna és 3 éve most sikerült csak. De 2 unokatesóm, 2 barátnőm és főleg anyukám példájából kiindulva én biztosan nem fogok spirált felrakatni. Anyukámnál nagyon sok gondot(persze nőgyógyászati) okozott és neki már ezek szövődményei miatt nem is lehetne gyereke(mondjuk ő már nem is szeretne, de akkoriban még gondolkodtak a 3. babán)Hogy miket okozott? Kb. 2-3 hónapig semmit. Aztán kb. 2 hetente menstruáltak(mire elmúlt az egyik már megint meg is jött nekik), iszonyatos görcseik voltak, anyánál több ciszta kialakult a petefészkében(mert neki már csak egy volt), és hármójuknál még mióma is kialakult, valamint a két barátnőm teherbe is esett mellette. Hát dióhéjban ennyi. De ezek csak a rossz példák. Ezért mondtam hogy én nem fogok spirált felrakatni. De ez nem azt jelenti hogy bárkit is le fogok beszélni róla hiszen ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. Másrészt szinte a fogamzásgátlók nagy részének is vannak mellékhatásai és tényleg 100%-os védelmet csak az nyújt ha az ember nem szeretkezik. Remélem nálad másként lesznek a dolgok.
2009. jún. 6. 07:58
 8/10 A kérdező kommentje:

26 éves vagyok még csak. Nekem már csinálnak elkötést?

Azt altatásban csinálják?

2009. jún. 6. 12:27
 9/10 anonim ***** válasza:

Én vagyok a "természetesen nem tarthatta meg".

Valóban régi a sztori, nem tudtam, hogy ma már nem veszik el automatikusan. A legjobbakat kívánom neked, második!!

Kérdezőnek: Ha már van 3 gyermeked, kérhetsz elkötést, életkortól függetlenül. Vagy 35 felett, ha csak 1-2 gyermeked van. De a 35-ben nem vagyok biztos.

2009. jún. 6. 19:40
 10/10 anonim ***** válasza:

Utolsónak: köszi :)

Kérdezőnek:

Nézz utána mindenképpen pl. a védőnőnél, mert már én is össze vagyok zavarodva. Pár éve volt róla szó, hogy módosítják a feltételeket és minden nagykorú nőnek megcsinálják az elkötést függetlenül attól, hogy ki hány gyereket szült már. Nem tudom, hogy most ebből lett-e valami, de azt tudom, hogy egy ismerős csaj most várja a harmadik babáját, ő is császáros lesz, mint az első kettő és neki a császárral egyidőben csinálják meg az elkötést.

Üdv: spirálos-babás

2009. jún. 7. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!