Telki vagy Kútvölgyi (Maternity)?
Viszonylag az elején vagyunk a párommal (8. hét) és keresgélünk hova járjunk terhességgondozásra... Első kontrolon már túl vagyunk (azaz a terhességmegállapitáson) és most nagy a dilemma hova-merre. Leszűkült a kör a fenti két lehetőségre és erre szeretnék pár jó és rossz véleményt/tapasztalatot.
...esetleg 3. vagy 4. opciót :P
Előre is millió !!!Köszönöm!!! a válaszokért.
Kedves Válaszoló,
Mindenek elott köszönöm gyors válaszodat!
Túlzás lenne azt állítanom, hogy penz van a bőrünk alatt is, és persze a kertben a fákon, de kis "átcsoportosítással" megoldható lenne és erősen gondolkodunk rajta. Sok jót hallottam mar sok-sok kórházból, ami reménykeltő, viszont a nehány kirívó ellenpélda sok esetben elrettentő és erősen szítja a "miert ne ha megoldható" kérdést.
Nem ragaszkodom a Tlkihez, de sok jót hallottam. Első kontrollon is náluk voltunk, igaz a Budakeszi úton, de nagyon rendesek voltak, 3 percet vártunk, semmi boríték, semmi kellemetlenség.
Nekem ez sokat számít. Persze a pici az elso, es szimpi hogy folyamatosan velem lehet a szobaban... Szovalmolyna jol hanzik. A keves?
Számolgattam is, de a majd 2misiig nem jutottam el. Neked hogy jott ki? Császárral nekem OK, én is azt tervezem.
Uzsokirol is sok jot hallottam.
Nagy a dilemma! :/
Augusztusban szültem Telkiben. EDA-val, plusz két nap tartózkodással (a szülészeti csomag 4 éjszakát tartalmaz, de előbb mentem be indításra és tovább maradtunk, mert NAGYON sárga volt a baba), rengeteg kék fénnyel, apa kajájával, extra vizsgálatokkal, terhesgondozással együtt kb 1.1 milliót hagytunk ott. Ez nagyon sok pénz, de ennek ellenére állítom, hogy mnden forintot megért. A világ leggondoskodóbb orvosa "vigyázott " ránk, minden téren maximális volt az odafigyelés, az empátia és az is sokat jelentett, hogy első perctől kezdve együtt volt család és összeszokva kerültünk haza.
Arról nem is beszélve, hogy a nagyon alapos gyerekorvos észrevette a kislányunk nagyon halk szívzörejét, időben kardiológushoz kerültünk, azóta a műtéten is túl vagyunk.
Egyik legjobb barátnőm a Maternity klinikán szült utánam 3 héttel. Azok alapján, ami mesélt, a Maternity sokkal közelebb áll a tekintélyelvű szülészethez, a Telki lazább, liberálisabb, szerintem azért, mert az Istvános orvosok oda is átvittékna híresen jó szemléletmódot.
Köszi szépen!
Ez az 1.1 lényegesen realisabbnak hangzik és hat megis csak a fele a 2-nek. Nem mondom, és is nagyon sok, de ha jók a tapasztalatok (orvosok, gondozás, ellátás, stb.) nekem minden fillért megér!
Megkérdezhetem ki volt az orvosotok? Esetleg van tapasztalatod más dokikkal is?
Mi jövő heten megyünk a második (12. Heti) kontrollra Dr. Rab Attilahoz. Eddig szimpi. Nem hallottál róla valamit?
Ha véletlen időközben nem válna be szerintetek meddig nem kellemetlen másik Dr-t kérni?
Köszi!
Üdv,
Egy kezdő kismama :)
Varsányi doktornorol én is sok jót hallottam mar, bar Rab doktorról sem tudnék (egyenlőre) rosszat mondani. Neked/nektek milyen gondjaitok voltak velük?
Tudom, kissé "naiv" kérdés, de meddig nem "ciki" dokit váltani?
...vagy csak egyszerűen másikhoz kérek időpontot és vége? Nem szeretnek kellemetlen/buta helyzeteket, de hát egyértelmű mi az elsőszámú prioritás...
Császárral kapcsolatosan nem tudsz véletlen valamit/valakit?
Bocsi, hogy így "rad szálltam" , de jó, hogy tapasztalatból meselsz!
Köszi!
Egy kezdő kismama
Azért nem volt elégedett Rab doktorral a barátnőm, mert egy csomó kérdésére nem válaszolt, elhajtotta azzal, hogy ráérünk erre még és nem adta meg a telefonszámát. Biztos van olyan kismama, akinek ez belefér - hiszen nem mindenkinek ugyanaz az igénye -, de a barátnőm elvesztette a bizalmát.
Nem ciki szerintem orvost váltani, magánkórházról van szó, ahol te vagy a főszereplő.
Szia én tegnap voltam a Maternitiy-ben körbevezetett minket a prof személyesen, mindenki hihetetlenül kedves volt... és a szülés + előtte két hét 280 000,- ft A dokit mi külön rendezzük, és terhes gondozásra máshova járok... szerintem nagyon megéri a Telki sokkal drágább sznob és az orvosom is inkább ezt ajánlotta szakmailag! + Pont tegnap este találkoztam egy ismerősömmel akinek a felesége két hete szült a Maternityben, és sajnálják utólag, hogy az előző két gyerek nem ott született mert az állami kórházakban is kb ennyire jöttek ki a sok sok jattokkal .
Ja és nekünk első baba lesz , és a maternityben van olyan lehetőség, hogy az apa is be feküdjön 3 napra, és neki is megtanítanak mindent, hogy hogyan kell egy kisbabával bánni, a koncepció lényege, hogy egy kész család távozik a klinikáról!
Szerintem még nem járhatsz annyira a végén, szóval még érdemes ellátogatni a klinikára személyesen.
Üdv. 19+0 km
Szia!
Én is a Maternityben fogok szülni!
25hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!