A baba nyakán van a köldökzsinór? Ezt nem értem, segitenétek?
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
A hölgy ebben a kérdésben azt irja, hogy 2 naponta kell járnia dokihoz mert a baba nyakán van a köldökzsinór. Én most 35 hetes vagyok, de amikor a 29. héten 4dn voltunk a mi babánknak is a nyakán volt. Nekunk nem mondtak semmit még a 31.hetin sem ahol a kórházban nézték UH-n. Vagy nem nézték meg rendesen? Kicsit aggódom! Azzal nyugtatom magam, hogy a 31. héten már fejfekvésű volt ezért valószinűleg már nem fog akkorát mozogni, hogy baja legyen a nyakán levö köldökzsinór miatt. Ugye?
Nálunk is a nyakán volt a gyereknek, a doki nem szólt róla (felesleges is lett volna, úgyse tudok tenni semmit), így csak a szüléskor látta a párom és rákérdeztünk utána.
Szerintem ez így jó volt, halálra aggódtam volna magamat.
A baba faros volt, hüvelyi úton szerettem volna megszülni és úgy is lett. Minden rendben volt.
Csak utólag jöttem rá, hogy az összes orvos, meg szülésznő bent volt a végén :-) Gondolom, hogy hátha gond lesz... De nem szóltak.
Na igen, a köldökzsinórról mindenfélét hallani.
Szerintem az nem baj, ha sűrűbben ellenőrzik, nekem is megnézték mindig, ha mondtam, hogy kevesebbet mozog a babám, mint szokott. Szerencsére nincs rajta a köldökzsinór, de én például úgy születtem, hogy kétszer volt a nyakam köré tekeredve.
A dokim szerinte ez nem feltétlenül gond, hacsak nem nagyon rövid a köldökzsinór (akkor esetleg császározni kell), de egyébként minden 4. gyerek köldökzsinór-nyaksállal érkezik a világra.
Azért a következő UH-n esetleg nézesd meg, engem ez megnyugtatott. De szerintem rendben lesztek.
Könnyű szülést kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!