Jár nekem a Tgyás/Gyed? Mi számít a biztosítási időbe?
Próbáltam utánanézni neten, sehol sem találtam kielégítő választ. A korábbi 365 napot ismét lecsökkentették 180 napra??
Szóval, a problémám: 2011. júniustól gyes-en vagyok. A korábbi munkahelyemről eljöttem, és november közepén egy új helyen kezdtem dolgozni, 6 órában, gyes mellett. Azóta is itt vagyok. Ha 2012. év végén születne a tesó, elvileg biztosított vagyok a korábbi gyed miatt vagy meddig kell dolgoznom, hogy meglegyen a 180 nap? A 2011-es gyed nem számít bele a biztosítási időbe? Köszönöm!
Nem változtatták vissza, még mindig 365 nap kell, de nem kell folyamatosnak lennie.
Ha 2011. november közepén kezdtél dolgozni, akkor 2012. novemberéig lesz meg a 365 nap.
De ha 2011. júniusban még megvolt a munkaviszonyod, akkor már most is megvan a 365 napod 2012. év végéig.
Köszönöm szépen!
Én is így gondoltam. Szóval a születés előtti évet kell mindig néznem. És a Gyed időszaka is beleszámít ebbe az időbe, ha alkalmazásban álltam, de otthon voltam a lurkóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!