Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » AFP-vérvételnél, miért kérdezg...

AFP-vérvételnél, miért kérdezgették többen is a súlyom?

Figyelt kérdés

2012. febr. 3. 13:33
 1/6 anonim ***** válasza:
82%
Azért, mert a pontos érték kiszámolásához szükséges tudni, hogy hány kilós az akitől a vért vették. Gondolom van valami egyenlet a kiszámításához. Mindenesetre normális, ha megkérdezték.
2012. febr. 3. 13:35
 2/6 anonim ***** válasza:
82%

A kockázatbecslés kiszámításához kell az anya életkora, testtömege, a vérvétel időpontjában a terhesség kora és az AFP értéke.

A súly szerint korrigálják az afp eredményét, és így lesz pontosabb az érték.

(Bár az afp elég elavult módszer, a legtöbb országban már nem is alkalmazzák, mert sokszor ad fals értéket.)

2012. febr. 3. 13:38
 3/6 A kérdező kommentje:
Érteme! köszönöm szépen! ismeretségi körömben is volt több hibás eredmény!:(
2012. febr. 3. 13:40
 4/6 anonim ***** válasza:
82%

Az AFP általában alacsonyabb viszonylag magas testsúlyú nőknél, így a vizsgálat végén korrigálják a kockázatbecslést ezzel az értékkel is.

Magában egyébként semmit nem ér, itt látható, hogy mennyire fedi egymást alacsony afp esetében az egészséges és a kóros terhességekben mért értékek normáleloszlása, így általában már négyesteszttel használják, úgy viszont hasznos, és ehhez is kell a testsúly. [link]

Pl. 80 kg-os és 170 centis kismami AFP értéke ha 0,6, az közel sem ugyanazt jelenti, mint amikor az 50 kg-os és 170 centis kismamié ugyanennyi, ugyanis folyadékterekkel is kell kalkulálni hozzá. :) Így lehet az, hogy ugyanolyan AFP érték mellett eltérő kockázati értékek születnek.

2012. febr. 3. 13:44
 5/6 anonim ***** válasza:
76%
Egyébként tényleg egy tök hülye és felesleges vizsgálat. Az első terhességemnél hetekig frászban voltam, mert nagyon alacsony lett, a 2.-nál már elmentem integrált tesztre így rá sem pillantottam az afp-s papíromra.
2012. febr. 3. 13:46
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kielégítő válaszokat!!! szívem szerint el sem mentem volna, csak persze kötelező... utálom ha szurkálnak, és ez valóban totál fölösleges! voltam Kombinált teszten, ott minden rendben volt!! most lehet várni 1 egész hetet az eredményre...
2012. febr. 3. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!