Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit jelent ez? A 18 hetes uh....

Babi0906 kérdése:

Mit jelent ez? A 18 hetes uh. Papíromra azt írták: lepény elhelyezkedés: mellső fal fundusban. Ez jelent valamit? Rosszat vagy jót? Vagy nincs is jelentősége?

Figyelt kérdés
Csak pár napja fedeztem ezt fel és mivel az orvosom erről nem tett említést sem ezért kérdezlek titeket. 24hkm
2012. febr. 3. 09:29
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Én is csak szülésznőt akartam fogadni, mert a kórház ahol szülök (Bp. Jahn Ferenc Dél-Pesti) ott a szülésznők vezetik le a szülést, az orvos csak akkor van bent, ha baj van.De végül még is csak úgy döntöttünk, hogy jobb az orvos, mert neki van szülésznője akit hoz magával és hát ez a kórház nagyon sok beteget lát el, kevés az orvos stb. Nem szeretném, ha pont egy olyan orvost fognék ki a épp 2 napja ügyeletben van és egy fontos döntés meghozatalánál nincs épp kipihent állapotban. Ne érts félre nem az orvosokkal van bajom csak ez a magyar egészségügy nem a legjobb senki számára. Se a betegnek se az orvosnak se az ápolóknak. Ne legyen semmi baj, de ha még is akkor nekem megér annyit, hogy tudom ő ott van. Egyébként engem is pár hete kezdett el érdekelni a dolog, már a nagy dolgokat meg is vettük (ágy stb) viszont nem bírtam magammal és vettem apróságokat is, persze még a kád is kék lett :D remélem már nem lep meg :)
2012. febr. 3. 10:49
 12/17 anonim ***** válasza:
52%

Ó én nem értelek félre, hiszen látom a saját férjemet, és látom, hogy mennyire zsigerelik ki egy-egy ügyeletben. Tényleg borzasztó, és teljesen megértem a döntésed. Tuti, hogy nekem is lenne fogadott orvos, ha nem gondolnám azt, hogy a férjem észnél lesz és tudja, hogy mikor mi történik. Nem ez a szakterülete, de azért persze látott már pár szülést, meg ismeri a témát, és sok dolog van, amihez hozzá tud majd szólni. Szóval abszolút jó döntésnek érzem az orvosfogadást. :) Annyi jó még, hogy itt, ahol szülök, ő is sok embert ismer, meg mindenkitől azt hallom, hogy jók a klinikai orvosok, tehát remélhetőleg mi is jót fogunk ki.

Mi pont tegnap vettünk kiságyat, szőnyeget, pelenkázót, baldachint, ágyneműt, lakás még szétverve, elvileg jövő héten pakolunk vissza, onnantól tökéletes nyugi, gondolkozhatok a szülésen. Meg most kezdődik majd itt ilyen szülésfelkészítő, arra is eljárkálok majd, mert percre van tőlünk. Hátha felkészít kicsit. Felétek is tuti van ilyesmi! :)

De tök jó amúgy ez a babának vásárolgatás, nem? :)) Annyira tudom élvezni... :) Na hát most már akkor fiúnak kell lennie... Ha kék a kád, nincs mese! :D Egyébként én úgy tudom, hogy kislányt ritkábban tippelnek fiúnak, szóval jó esélyeitek vannak. :)

2012. febr. 3. 10:58
 13/17 A kérdező kommentje:
Hát igazából nem csak a kád hanem minden kék mivel a párom biztos benne, hogy fiú és hát akkor persze kék :D Nem sárga nem zöld, kék :)Halottam a szülésfelkészítőről bár én nem találtam róla semmit, itt írt nekem valaki az egyik kérdésemre, de én hiába kerestem rá a googleban semmi :( de megyek a dokihoz hétfőn és megkérdezem őt mert szülőszoba látogatást is szeretnék a kórházban, még is tudjam mikor mi következik és hova kell menni ha eljön a nagy nap :D Igazából azért is akarok orvost, mert nagyon félek a császártól, ha lehet szeretném elkerülni viszont ha ez a jobb megoldás a babának akkor nem akarom, hogy idegen orvos műtsön. Lehet hülyeség, de engem még soha nem műtöttek, inkább lekaparom a falat 12-16 órán keresztül, de nem akarom, hogy vágjanak.
2012. febr. 3. 11:07
 14/17 anonim ***** válasza:

uuuu, én is attól tartok legjobban... nagynénémnek ikrei vannak, neki császármetszése volt, és olyan lassan gyógyult a seb szegénynek... mindenképp el akarnám kerülni. meg attól parázok még, hogy kivel kerülök egy szobába szülés után, meg lehet hülyeség, mert kicsi az esélye, de attól is félek, hogy a férjem ügyelni fog, mikor szülök... mert ha csak simán dolgozik, akkor bármikor el tud jönni, de ügyeletben... hát az necces...

ajjj én nagyon remélem, hogy nem lesz császár... ne legyen már... :D

2012. febr. 3. 11:18
 15/17 A kérdező kommentje:
Na jó akkor látom nem vagyok egyedül. Ott Debrecenben a hozzátartozók meg az apuka bemehetnek szülés után látni a babát vagy csak üvegfalon keresztül? Hát ebben a kórházban van alapítványi szoba ami 1-2 ágyas, de azt már tényleg luxusnak gondolom. Meg talán nem is jó egyedül lenni, bár oda bemehet az apuka is napközben, de ha 6-ig dolgozik sokat nem érek vele.Én is remélem, hogy normális, tiszta emberekkel fogok egy szobába kerülni, meg nem ilyen hangos-hisztis anyákkal leszek.
2012. febr. 3. 11:32
 16/17 anonim ***** válasza:
Nálunk úgy van, hogy ha nem császár, akkor veled van a baba egész nap, már a szülés napján is, kb egy órára viszik el, utána csak akkor, ha külön kéred. Itt is vannak ilyen külön szoba dolgok, de kb. évekre le van foglalva. :))) Pároddal fogsz szülni? :)
2012. febr. 3. 14:07
 17/17 A kérdező kommentje:

Szia.

A vajúdásnál biztos bent lesz, de hogy a szülésnél ott lesz-e azt még nem tudjuk. Én rábíztam a dolgot, bár eleinte elzárkóztam tőle, hogy ott legyen, de minél jobban közeledik az idő úgy érzem annál jobban szükségem van rá :) Ő meg már azt sem tudja mi van :D szegény. Nálatok bent lesz, ugye azt mondtad meg, hogy félsz attól, hogy ügyeletes lesz.

2012. febr. 4. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!