MIt jelent ha a menstruációs hetek és az Uh-s hetek
szinte megegyeznek?
Figyelt kérdés
Uh-s heteknek nem a terhesség valódi korát kellene mutatnia? Tehát akkor 2 héttel nagyobb a babám?
Vagy pont ez a normális? Ilyenkor lehet következtetni hogy a 14. napon fogant?
Kérlek segítsetek!
2012. febr. 2. 14:04
1/8 anonim válasza:
Milyen uh-s hetek? Ha pl 12 hetes vagy, és uh-on is 12 hetesnek látszik, akkor a babád vsz. pont középidőben foganhatott, ha szabályosak a ciklusaid.
Mindenhol, uh-n is korrigált korral számolnak.
2012. febr. 2. 14:09
2/8 A kérdező kommentje:
A menstruáció alapján számolva 10+4 vagyok, az Uh adataiból számolva 10+2. Akkor ez a normális, és valószínűleg a 14. napon fogant? TEhán nem nagyobb 2 héttel a baba? Az uh nem a terhesség pontos korát mutatja, hanem ugyanúgy mint a menstruáció alapján számolt heteket? Bocsi, ha értetlenkedek...
2012. febr. 2. 14:19
3/8 anonim válasza:
Ugyanúgy a + 2 héttel írják az UH-s papírokra is a terhességi hetet. Az a jó ha megegyezik, így nem érnek meglepik :)
2012. febr. 2. 14:29
4/8 anonim válasza:
A terhesség pontos kora az utolsó menstruáció első napjától számítódik. A magzat ettől átlagosan kettő héttel kisebb korú, de mivel a fogantatás ideje nem pontos, és az orvostudomány szeret egy már fix, látott, objektíve megfogható eseményhez kötni, ezért minden terhesség (hacsak nem extrém hosszú ciklus előzte meg), a menstruáció első napjától számítódik. Tehát a 12 hetes uh a 10 hetes magzat méreteit fogja neked megadni, a 18 hetes a 16 hetesét. De az uh is a korrigált korral számol, tekintve, hogy a magzat kora valójában ismeretlen. x+/-2 hét.
2012. febr. 2. 14:37
5/8 A kérdező kommentje:
Kedves 4-es! Akkor a te meglátásod szerint is az a legjobb ha a menstruációs adat és az Uh-s adat megegyezik, mert akkor tehető pont 2 héttel későbbre a fogantatás?
2012. febr. 2. 14:53
6/8 anonim válasza:
Igen az az ideális, ha a 2 egyezik. Nekem sajnos nem és már kb a 4. időpontot adták a szülésre:)! Tegnap voltam 12 hetes uh-on és kiderült, hogy 13+2 vagyok:)
2012. febr. 2. 15:00
7/8 anonim válasza:
Igen. Az ultrahang kormeghatározásnál egyébként arra jó, hogy alátámassza a kalkulált kort, vagy éppen megcáfolja. Ha megegyezik, akkor feltételezem szabályosak a ciklusaid, és minden bizonnyal középidő körül fogant a baba. Tökéletes korú a babád.
(A magzati méreteket egyébként a Hadlock számítással mérik itthon, és ez is a terhességi korhoz kapcsolódik. Effektíve a magzat korával sehol nem számolnak, nem érdemes.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!