Megpróbálnátok ehhez a vezetéknévhez írni egy-két keresztnevet?
Gondban vagyunk a párommal keresztnév ügyben.
Szeretnénk egy ritka és gyönyörű nevet, de a vezetéknév nem engedi, ugyanis az is ritka. Találtunk már keresztneveket, de egyik sem nőtt a szívünkhöz. A családban mindenki mondta már a Dóra nevet, de az nekünk gyakori és egyszerű. Egyikünk sem egy könnyű eset, hozzátenném. :)
A férjem vezetékneve pedig: Sleimetz.
Valakinek valami ötlet?
Ilyen véleményt még soha nem nyilvánítottak a vezetéknevünkről, hogy szép a hangzása. Mindenki utálja. :D
Az anyakönyvvezető alig tudta kimondani, nem hogy leírni!
A kisfiam születésénél az ápolónők sosem tudták megjegyezni és el is lett írva a neve a kis bilétáján. :D Megszoktuk, hogy mindenki rossz véleménnyel van róla.
De örülök, hogy te így gondolod és köszönjük. :)
Én a Grétát nem adnám, nem azért, mert nem tetszik, hanem mert a vezetéknevetekkel együtt már nagyon nyelvtörős. A vezetéknévben az sl és a végén a tz (hiába c-nek ejtjük) és akkor még hozzá egyből egy gr a Gréta elején... Nekem így nem tetszik. Akkor már inkább az Alina.
Vagy: Amira, Noémi, Edina, vagy valami egyszerűbb, nem dupla mássalhangzós név?
Hát nem ezt mondtam már az elején csak Dórával, de ha az nem jön be legyen Nóra. És mi van, ha sok van belőle? A vezetéknév egyedi.
De ti fogjátok eldönteni.
Egyébként ahol én lakom sok a Gréta is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!