Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi történik, ha a fogorvos...

Mi történik, ha a fogorvos nem írja alá a kis könyvben a fogászati részt?

Figyelt kérdés
Sajnos rosszak a fogaim.Nem kicsit.De gondoltam,majd baba után rendbe hozatom,úgyis még ront rajta a baba.De a fogdoki közölte,h így nem írja alá a könyvemet.Elkezdi kihúzni a fogaim.Elsőn szépen átestünk,de tegnap kihúzta a másikat és iszonyat fájdalamakat éltem át.3 adag injekciót beadott és az sem segített.Most is fáj,bár nem annyira.És azóta nem érzem mozogni a babámat csak ritkán kicsiket,pedig már nagyokat rúgott.22hetes kismama vagyok.És így már többet nem merem bevállalni.Azt se tudom mi van a kicsikémmel.
2012. jan. 28. 09:10
 1/6 anonim ***** válasza:
32%
Semmi nem lesz. Én előző babámnál el sem mentem. 38. héten mernetm volna de magas vérnyomi miatt befektettek és a kutyát nem érdekelték a fogaim. minden anyagi juttatást megkaptam.égvilágon semmi következménye nem volt. Teljesen egyetértek veled amúgy, én kb fél éve vtam fogorvosnál teljes ellenőrzésen. egy darab lyukas fogam van. azt sem tömettem be, mert naon pici luk és nem is fáj és ha nem fog fájni,nem megyek el terhesen, mert sztem ha egy beavatkozás miatt gyulladásba kerül az ember szája az sem jo a gyereknek.
2012. jan. 28. 09:31
 2/6 anonim ***** válasza:
Egyedül a lidocain érzéstelenítőt nem szabad foghúzásnál adni mert átjut a placentán, másfajtát szoktak articain tartalmút(Ultracain, az Ubistesin a Septanest , remélem te is olyat kaptál, nekem tömte de nem adott érzéstelenítőt,ki lehetett bírni, igaz egy foghúzás az más.Neked kell eldöntened, hogy folytatod-e tovább a kezelést, én úgy tudom húzni csak a menthetetlen fogakat lehet, viszont ahhoz, hogy ezt eldöntse rötgen kellene amire nem küldhet el terhesen ezért kezdte neked húzgálni...én nem engedném, mert lehet meg lehet őket menteni!!!!!!Nem mindegy, hogy betömik vagy pótoltatni kell..én várnék, de konzultálnék a nőgyógyásszal ez ügyben.A fogorvosi pecsétre nincs feltétlenül szükséged mert már nem kötelező! Nővérem védőnő, mondta, hogy már nem kötelezhetnek rá úgy mint régen, kismamára van bízva, vagy elmegy , vagy nem. Ami kötelező az a belgyógyászat. Babád miatt ne aggódj , próbálj picit megnyugodni ha ismét fájna a fogad, akkor hidd el a svédcsepp csodákra képes, jól elzsibbasztja és hamar múlik a fájdalom, egy pici átitatott vattát kell odatenni vagy tíz percre.
2012. jan. 28. 10:05
 3/6 anonim ***** válasza:

Én is először húzásokra kaptam időpontot. Egyet már kihúzott, és kedden kell mennem a következőre, de meg fogom neki mondani, hogy vagy töm vagy elmegyek, mert az első húzással nagyon nagyon beteg lettem, lázas voltam, fájt, alig mozgott a picim. De kaptam pecsétet.

29 hkm

2012. jan. 28. 10:19
 4/6 anonim ***** válasza:
semmi. én egyszer sem pecsételtettem le a fogászati részt.
2012. jan. 28. 10:26
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem értem miért nem pecsételt a dokid...ha meglátogatod már az is bőven elég,hiszen az eredményénél oda írhatja,hogy x fog rossz stb stb szóval nem csak a hibátlan fogsornál pecsételnek.Mondjuk ha bele gondolok úgy van vele így akkor gyorsan megcsináltatod vele az összes fogat stb hiszen kell a pecsét.....egyébként semmi nem történik ha nem pecsétel a fogdoki!!!!! A háziorvosi teljesen más mert azt hiányolni fogja a védőnő,de a fogorvost nem szokták.

Én nem várnák vele mert igen a baba ront rajta,akinek olyan a foga annak jó sokat...és azért nem mind1,hogy ami most még csak egy picike lukacska az majd mondjuk szülés után pl 4szer akkora lesz... Egyébként nekem tegnap kihúzták a jobb és bal felső 6-os fogaimat,sajnos azok tény szerűen menthetetlenek voltak.Nagyon félős vagyok és remegve mentem a fogorvoshoz,de miután úgy fájt,hogy éjszaka nem aludtam így más választás nem volt menni kell (húztak már régen egy fogamat ki és szóval iszonyat volt),most kihúzta a fogorvos csajszi úgy,hogy észre se vettem ...piszkálta és folyamatosan kérdezte,hogy érzek valamit?majd egyszer csak közölte,hogy kész is (egy pici gennyzsák volt az egyik gyökéren) majd kitalálta,hogy akkor a másik oldalról is húzzuk most ki,hát nem igazán akartam bele menni,de mondta,hogy az érzéstelenítő miatt ne aggódjak..1 adagot adott oda meg ide is annyit fog és ez távol van még attól a mennyiségtől amennyit lehet.Hát bele mentem oké legyen...fél adagot adott piszkálta mivel éreztem így beadta a másik felét is és már okés volt :) ez is 3 gyökeres fog volt,de tovább kínlódott vele viszont semmit nem éreztem...hát miután kiszedte volt ám ciszta a helyén és azzal még 10 percig elkínlódott.2 hét múlva megyek újra 2 fogat betöm és x ideig nincsenek rossz fogak :))))

Én a te helyedbe inkább másik dokit keresnék és nem ilyen bunkó szadistát!!!! Nem tudom milyen állapotba voltak a fogaid,de lehet menthető lett volna és lehet más megmentette volna...

Jelenleg 19 hetes vagyok a második babámmal.

2012. jan. 28. 10:36
 6/6 anonim ***** válasza:
57%
Én még teherbeesés előtt megcsináltattam a fogaim. Egyébként a kutya nem nézi a fogászati pecsétet.
2012. jan. 28. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!