Baj, ha már nem akarom tovább szedni a terhesvitamint?
Figyelt kérdés
A vérképen teljesen jó volt, mégis a háziorvosom írt fel vasat, hogy megelőzzük a vérszegénység kialakulását, a nőgyógyászom meg jódot és magnéziumot. Nem akarok ennyi mindent beszedni. Ráadásul a kertben lassan mindenféle zöldésg, gyümi lesz. Mostanában is epret, cseresznyét, salátát eszek.
Azt szeretném, ha a babának a legjobb lenne! De nagyon gyógyszer-ellenes vagyok...
Szerintetek baj lehet, ha így leállok a Gravidával? (utóbbi időben már csak minden másnap szedtem)
22 hetes pocakos
2009. máj. 27. 13:26
1/6 anonim válasza:
Szia! NEM BAJ! Van aki nem is szedi!! És figyu! Én terhességi cukros lettem.Ott határozottan meg tiltották hogy onnantól kezdve hogy kiderült a cukor NEM LEHET szedni a terhes vitamint! Mert viszi fel a cukrot az is! Jobban jársz a gyümikkel zöldségekkel! Boldog baba várást:)!
2009. máj. 27. 13:29
2/6 anonim válasza:
Én sem szedtem a harmadik terhességem alatt, mert mindig hánytam, öklendeztem utána... Az első kettőnél még minden gond nélkül szedtem a Maternát, de a 3. babánál már nem tudtam lenyelni a vitamint, így nem is vettem többet, mint egy dobozzal. Inkább odafigyeltem az étkezésemre.
2009. máj. 27. 13:48
3/6 anonim válasza:
Szia!
Én csak folsavat szedtem a terhesség elején. Sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok. Most 38 hetes vagyok és a babám a korának megfelelő paraméterekkel rendelkezik.
2009. máj. 27. 13:49
4/6 anonim válasza:
A terhesvitamint megfelelő kiegyensúlyozott táplálkozás mellett szerintem nyugodtan hanyagolhatod, ha ennyire ellene vagy, addig míg jó a vérképed, nincs gáz. De a magne b-t azért én nem kockáztatnám, hogy kihagyjam. A magnéziumhiány ugyanis koraszüléshez vezethet, és olyan nagy mennyiségre van szüksége egy kismamának belőle, ami nehezen fedezhető a táplálékból.
2009. máj. 27. 13:56
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Amúgy csak a Gravidával állnék le. A többit szedném. Csak így együt sokallom.
24 hetesen is készül vérkép, ugye?
Kíváncsi vagyok az eredményekre.
Majd akkor eldől, rosszul tettem-e. Remélem, nem!
2009. máj. 27. 14:07
6/6 anonim válasza:
Szia! Én az első és a mostani terhességemnél is a 20. héttől kezdve csak 2 naponta szedtem a terhes vitamint. Persze az 1. terhességemnél pont összel-télen voltam ebben az időszakban, így nem igen volt friss gyümölcs, ezért szedtem ennyit. Most Én is inkább gyümölcsözök és heti 2 vitamint szedek csak be. A vasammal nekem korábban is voltak problémáim, de Én gyógyszer helyett inkább áfonyát eszem, nyersen, lekvárban és aszaltan!!! Nekem nagyon bevált, azóta mióta rendszeresen eszem, nem is kellett rá gyógyszer.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!