Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Baj, ha már nem akarom tovább...

Baj, ha már nem akarom tovább szedni a terhesvitamint?

Figyelt kérdés

A vérképen teljesen jó volt, mégis a háziorvosom írt fel vasat, hogy megelőzzük a vérszegénység kialakulását, a nőgyógyászom meg jódot és magnéziumot. Nem akarok ennyi mindent beszedni. Ráadásul a kertben lassan mindenféle zöldésg, gyümi lesz. Mostanában is epret, cseresznyét, salátát eszek.

Azt szeretném, ha a babának a legjobb lenne! De nagyon gyógyszer-ellenes vagyok...

Szerintetek baj lehet, ha így leállok a Gravidával? (utóbbi időben már csak minden másnap szedtem)

22 hetes pocakos

2009. máj. 27. 13:26
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia! NEM BAJ! Van aki nem is szedi!! És figyu! Én terhességi cukros lettem.Ott határozottan meg tiltották hogy onnantól kezdve hogy kiderült a cukor NEM LEHET szedni a terhes vitamint! Mert viszi fel a cukrot az is! Jobban jársz a gyümikkel zöldségekkel! Boldog baba várást:)!
2009. máj. 27. 13:29
 2/6 anonim ***** válasza:
Én sem szedtem a harmadik terhességem alatt, mert mindig hánytam, öklendeztem utána... Az első kettőnél még minden gond nélkül szedtem a Maternát, de a 3. babánál már nem tudtam lenyelni a vitamint, így nem is vettem többet, mint egy dobozzal. Inkább odafigyeltem az étkezésemre.
2009. máj. 27. 13:48
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én csak folsavat szedtem a terhesség elején. Sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok. Most 38 hetes vagyok és a babám a korának megfelelő paraméterekkel rendelkezik.

2009. máj. 27. 13:49
 4/6 anonim ***** válasza:
A terhesvitamint megfelelő kiegyensúlyozott táplálkozás mellett szerintem nyugodtan hanyagolhatod, ha ennyire ellene vagy, addig míg jó a vérképed, nincs gáz. De a magne b-t azért én nem kockáztatnám, hogy kihagyjam. A magnéziumhiány ugyanis koraszüléshez vezethet, és olyan nagy mennyiségre van szüksége egy kismamának belőle, ami nehezen fedezhető a táplálékból.
2009. máj. 27. 13:56
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Amúgy csak a Gravidával állnék le. A többit szedném. Csak így együt sokallom.

24 hetesen is készül vérkép, ugye?

Kíváncsi vagyok az eredményekre.

Majd akkor eldől, rosszul tettem-e. Remélem, nem!

2009. máj. 27. 14:07
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia! Én az első és a mostani terhességemnél is a 20. héttől kezdve csak 2 naponta szedtem a terhes vitamint. Persze az 1. terhességemnél pont összel-télen voltam ebben az időszakban, így nem igen volt friss gyümölcs, ezért szedtem ennyit. Most Én is inkább gyümölcsözök és heti 2 vitamint szedek csak be. A vasammal nekem korábban is voltak problémáim, de Én gyógyszer helyett inkább áfonyát eszem, nyersen, lekvárban és aszaltan!!! Nekem nagyon bevált, azóta mióta rendszeresen eszem, nem is kellett rá gyógyszer.
2009. máj. 27. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!