Kb 13 hetes vagyok, most csütörtökön megyek ultrahangra. 21 éves vagyok mennyi az esély az ilyesmire meg a down kora?
Ha így állsz hozzá, akkor kínszevedés lesz a terhesség, és még nagyobb baj is lehet.
A gondolatok nagy úr, azt teszi a tested, amit az eszed diktál neki.
Nem szabad ilyenre gondolni, fiatal vagy, miért lenne baj? Legy egy egészséges szép babád, és boldogok lesztek. Nem szabad annyit gondolkodni!
Az esélyeid a korod miatt igen nagyon alacsonyak, nem kell félned semmitől!
Ilyen fiatalon kicsi az esély a down kórra, én 30 múltam és totál nyugodt voltam a teszt előtt is, meg utána is, mivel negatív lett. Mindenkinél lehet ilyen betegség, de minél fiatalabb az ember annál kisebb az esélye rá: az irodalom szerint 20 évesen minden 1600-ik szülésre juthat egy ilyen betegség, szóval átlátod, hogy ugyan előfordulhat, de milyen ritkán. 40 év felett 100 szülésre jut egy, tehát az anya életkorával nő a betegség lehetséges előfordulása, de hát ezért csinálják a genetikai vizsgálatokat. hogy ki tudják szűrni. Szóval neked a legkisebb az esélyed a betegségre az életkor szerinti megoszlás szerint!!!
Jó babavárást és csak a babáddal foglalkozz, de a betegségekkel!
Nyugodjj meg, ha baj lesz, akkor is szólni fog!
Gratulálok! :)
Szia!
Ennyire fiatalon szinte nulla % esély van a daun-ra.
Majd kapsz egy kis tájékoztató fütetecskét,legalábbis nálunk adtak,hogy az életkor előrehaladtával a kockázat hogyan nő egyenes arányban.A fejlődési rendellenességek kockázata szempontjából neked van a legkevesebb félnivalód pontosan a korod miatt.Biológiailag mi nők így vagyunk tervezve,hogy a 20-26 év közötti kor a legideálisabb a gyerekvállalásra,ekkor a legkisebb az esély bármilyen betegségre.Az már csak sajnálatos tény,hogy legtöbbünknek több más szempontból korai ez az életkor.Én szültem 20 után,31 évesen,és most majdnem 34 vagyok hogy a harmadikat várom.Mit mondjak,van különbség minden szempontból.De hát így jött össze az életem.Így is nagyon örülök,hogy a legnagyobb álmom valóra válik,és 3 gyerekem lehet.
De szerintem te örülj,hogy nektek már ebben a korban minden ideális a gyerekvállaláshoz.És a legtöbb amit adhatsz majd a gyerekednek,hogy sokáig vele leszel.Mert akik majdnem nagymama korban vállalnak gyereket,nem biztos hogy átgondolják,hogy a legfontosabbtól fosszák meg idő előtt,saját maguktól.Nem mindegy,hogy 20-25 évvel többet,vagy kevesebbet tölthetsz el vele,hogy látod-e felnőni,lesznek-e unokáid,esetleg neked nagy az esélyed,hogy dédi lehetsz...stb...még sorolhatnám az előnyöket.Szóval,ha rendezettek a körülményeid,ne aggódj sokat.Több jó oldala van a fiatalon szülésnek,mint rossz.
De szeretnék én pár évvel fiatalabb lenni....hajajj:)))))))))))
Nagyon boldog babavárást kívánok nektek,és jó egészséget.
Ja,bocs a sok kotyogásért,de azt még megemlíteném,hogy a szülés is sokkal könnyebben ment fiatalon,semmi problémám nem volt,és ez is így van nagyobb %-ban.Teljesen komplikáció és beavatkozásmentes volt,igaz az egész kb:20 óráig tartott,de életem leggyönyörűbb élménye maradt.
Amíg a kicsilányommal idősebb korban meg kellett császározni.Azért most bízok a normál szülésben én is.
Sok boldogságot nektek,üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!