Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az egyik legjobb barátnőm...

Az egyik legjobb barátnőm most hírtelen kitalálta, hogy azt a nevet adja a babájának, mint amit mi szeretnénk, ha kislány lesz! Engem picit zavar! Szóljak neki?

Figyelt kérdés

A férje most, 3 héttel a kiírt szüléssi időpont előtt kitalálta, hogy a gyereket nem fogják úgy hívni, ahogy korábban megegyeztek!

Erre megegyeztek abban a névben, amit mi már első pillanatban kitaláltunk a párommal.Annyi, hogy a második neve nem az lesz, ami a miénk, de a hangzása ugyanaz annak is.

Mivel én még csak félidős vagyok simán azt hihetik majd, hogy koppintottam a nevet. Pedig egyáltalán nem! Ő is tudja, hogy mit akarunk adni a babának. Szerintetek szóba hozzam neki?

Mi nem akarunk más nevet, a párom meg aztán pláne nem!

De Őt sem akarom stresszelni, így is elég rosszul esett neki, hogy a férje így neki állt!

Szerintetek lehet mindkettőnk gyerekének az a neve?

2009. máj. 25. 20:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló helyzetbe kerültem én is.Igaz még nálunk nincs útban a kistesó,de már tudtuk hogy ha lány lesz akkor az első neve a Csenge lesz.Már nagyon régen bele szerettem ebbe a névbe.Nagybátyámnak most született kislánya és ők is ezt adták a lányuknak első névnek.Egyszer itt voltak, lány neveket nézegettek, és direkt előre szóltam, hogy stipp stopp a csenge, az az enyém.Erre megtetszett nekik, és azt mondta attól még ha lesz lányom az is lehet Csenge.De én gy már nem akarom, azért is tetszett mert még ilyen név nincsen se a párom se a mi családunkban.Én nagyon haragszom rájuk.De nem csinálom a fesztivált.Azt beszéltük meg a férjemmel,hogy a babának az ajándékához rakunk egy borítékot amibe egy cetlit rakunk Csenge felirattal.
2009. máj. 25. 21:59
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
21:59-es vagyok, és nekünk is azért nem lesz Csenge a lányunk ha lesz, mert nem akarjuk,hogy minket hidjenek ahogy te fogalmaztál "szegényes képzelőerejűnek".Szerintem is próbáld szépen meg kérni őket,hogy válasszanak másik nevet!
2009. máj. 25. 22:02
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
az en lanyomat is jazminnak hivjak de en ugy anyakonyveztettem hogy Jasmine:)
2009. máj. 25. 22:31
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló volt a mi helyzetünk is.

Párom elment a haverjához, akiknél 2 héttel előrébb volt kiírva az asszonyka, mint én. Megkérdezte, mi lesz a kislány neve, mondták, h Norina.

Nekünk már volt akkor egy top 10-es listánk, nagy esélyes volt a Norina név. Szomorú voltam, de lemondtam róla szó nélkül. Már nem bánom, h mást adtunk, hiszen nem illett volna a lányomhoz ez a név, így utólag úgy gondolom, a sors akarata volt. Választottunk egy olyan nevet (még születése előtt), ami tökéletesen passzol a lányunkhoz. :)

Én választanék mást, most amúgy is sokan adják a Jázmint, és rengeteg szép név van!

Érdekes, az egyik barátnőm lánya Jázmin, enyém Mira lett (szigorúan rövid i-vel). :D

Zitát is szerettem volna, v Lilient, Benignát, Zsannát, de a párom mindet megvétózta!

Nem bánom, mert annyira Mira (azt jelenti: csodálatos), el se tudnám képzelni más névvel!

2009. máj. 25. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!