Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 3 gyermekes anyukák! Ti mit...

3 gyermekes anyukák! Ti mit válaszoltok az olyan kérdésekre, hogy már megint babát vársz?!?

Figyelt kérdés
Szerintem nagyon bántó így feltenni ezt a kérdést,és már többen így érdeklődtek."Ebben a világban harmadikat bevállalni!?...De bátor vagy!......stb.Neked mi a véleményed?
2012. jan. 9. 07:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Vélemény?? Tojni rájuk!!! De nagy ívben ám!!! Mi most várjuk a negyedik babánkat. És igen, rengeteg kritikát kapunk/kaptunk. Még a családtól is!!! Hogy minek, ebben a világban, hova szülök én 70 nm-re ennyi kölyköt, stb... És jöttek a kérdések, hogy mivel foglalkozunk? Hát semmi különös, csak egy irodakukac és egy szolg.nyugdíjas... Kerekednek a szemek, hogy hogy merjük bevállani. Pedig segítségünk nincs, ketten a párommal gyűrjük a hétköznapokat. Egyik legdurvább kérdése egy ismerősnek: gazdaságilag meggondoltuk?? Nem, talán nem igazán. De ha arra várnék, hogy gazdaságilag biztonságban fel tudjak nevelni akár egy gyereket is, akkor nem lenne egy sem... Én nem tudok házat építeni egynek sem, négynek sem... Tőlünk nem örökölnek semmit, csak adósságot, ha addig ki nem fizetjük... DE!!! Ott lesz mindegyik zsebében 3 telefonszám és bárhová kerüljenek is világban, mindig lesz, akikre számíthatnak. És mondjon bárki bármit is, törjön pálcát bárki a fejem fölött, az én véleményem, hogy ebben a világban a legnagyobb kincs a szerető CSALÁD...
2012. jan. 9. 14:28
 12/18 Adrika ***** válasza:

Én már a másodiknál is megkaptam,hogy "már megint?"egy olyantól,akinek az anyja 5-öt szült és nem éppen igényes családnak mondhatóak voltak.

Viszont egy volt osztálytársamnak már 9! gyereke van 28 évesen,erre már én is azt mondtam,hogy Úr Isten!

Csak azért,mert tudom,hogyan élnek...csak a pénzért szül!

2012. jan. 9. 18:17
 13/18 anonim ***** válasza:
54%

Első voltam, a 0%-os, 3 gyerek anyukája egyébként (igaz, mi is csak kettőt terveztünk, csak a két fiatalabb egyszerre érkezett) és mi ugyan nem kaptunk ilyen megjegyzéseket, de pontozzatok le megint nyugodtan, engem akkor se zavart volna és még mindig nem értem, miért lenne ez sértő. Nekünk szerencsére jól megy anyagilag, mert a férjem családjának saját, elég jól működő vállalkozása van, de nem mindenkinek adatik meg ez a luxus. Én már csak tudom, az én családom elég rossz körülmények között élt gyerekkoromban, szóval tudok viszonyítani. Szóval engedtessék meg, hogy a szegényebb réteg meggondolja, hogy érdemes-e nyomorúságos körülmények között egy harmadik, sőt akár második vagy első kisbabát is bevállalni. Az meg nincs rád írva, hogy neked esetleg van erre elég pénzed vagy vannak, akik segítenek anyagilag. És hát csak körül kell nézni, romlanak az életkörülmények, munkahelyek szűnnek meg, a fizetések nevetségesen alacsonyak, az árak pedig ehhez képest aránytalanul magasak és egyre csak nőnek. Amíg ez megy, addig ne csodálkozz, hogy megkérdezik, jól meggondoltad-e a gyerekvállalást. Én is úgy gondolom, hogy senkinek semmi köze hozzá, hány gyereket nevelsz fel, de hogy mért kell ilyen dolgokon így felháborodni, én ezt sose fogom megérteni.

Azért megjegyzem, érdekes, hogy itt le lettem pontozva, más kérdéseknél meg azzal jön mindenki, hogy akinek nincs elég pénze, az ne szüljön a semmibe meggondolatlanul...

2012. jan. 9. 18:57
 14/18 anonim ***** válasza:

Első-utolsó!

Azért lettél lepontozva, mert igenis bántó. Senki ne turkáljon az én pénztárcámban! Senkinek semmi köze, hogy mennyit keresünk (leginkább a férjem, mert én már évek óta itthon babázok), milyenek az életkörülményeink. Jogos(abb) lenne a kérdés a szemlátomást szegényebb rétegből kikerülő családnál, de még ott sem borítékolható, hogy a látszat fedi a valóságot.

Igen, a "tehetősebb" réteg vállaljon több gyereket, de szerintem (!) az, hogy ki a tehetős nem biztos, hogy pusztán anyagiakkal lemérhető, pláne nem olyanokon, amik látszanak az emberen. Nekünk pl. nincs tapi-telónk, lapos tv-nk, mert egyszerűen nincs rá igényünk. Nincs igényünk a "háromévente cseréljük le az autónkat"-ra, a több tonna ékszerre (egyedül én hordom a jegygyűrűnket, a férjem ünnepnapokon, mert a munkája miatt nem lehet).

2012. jan. 9. 19:22
 15/18 anonim ***** válasza:

"Azért lettél lepontozva, mert igenis bántó."

Véleményeket várt a kérdező - én leírtam a sajátomat. Szerintem normális hangnemben, nem bunkó stílusban, érvekkel, ahogy kulturált vitában illik (igaz, elismerem, csak a másodikban fejtettem ki részletesen, de az elsőbe is írtam érvet). Az ilyen "mi a véleményed?" jellegű kérdéseknél ezek szerint csak az a válasz elfogadható, aki egyetért a kérdezővel, vagy hogy működik ez tulajdonképpen? Miért érdekel valakit a többi ember véleménye, ha úgyse fogadja el azt, aki nem ért egyet?

2012. jan. 9. 21:59
 16/18 anonim ***** válasza:

Nem, nem csak azt lehet elfogadni, aki egyetért a kérdezővel. De azért valljuk be, ha így írja ki a kérdést "már megint babát vársz?!?" akkor valószínű, hogy nem egy ártatlan, érdeklődő kérdést kapott, hanem egy hangsúlyilag lekicsinylő, bántó kérdést. Lehet, nálad magasabban van a biztosíték-kiverő léc.

A másik dolog, meg amit az első válaszodban kifejtettél, "ott tart az ország". Már bocs, de ettől nekem már tele van a báli topánom. Ha megnézed Magyarország történelmét szerintem elvétve találsz olyan időt, amikor a gyerekvállaláshoz optimális volt a helyzet a társadalom összes rétegének.

2012. jan. 10. 08:51
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok,hát szerintem senkinek semmi köze ahoz kinek hány gyereke van és még mennyit szül,mert nem másnak kell eltartani és felnevelni,hanem az embernek saját magának kell a dolgokat megoldania,hisz ebbe a mai világba,nem igazán lehet segítségre számitani!!!!Amugy 4 lányom van egy fiam,és 34 éves 25 hkm.-a vagyok!!!!!!:)
2012. jan. 10. 10:34
 18/18 anonim válasza:
és ha a negyedik jön....? látni kellett volna az uh-os csaj arcát.......... :/ senkinek semmi köze hozzá, hogy éli az ember az életét, mindenki a saját háza előtt sepergessen! :)
2013. máj. 3. 08:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!