Egy kismama milyen támogatásokban részesül szülés után, ha 1évet dolgoztam bejelentve? Ha megszültem a táppénzt mi helyettesiti?
Ez nem teljen így van! Én most jártam utánna ez egészségbiztosítási pénztárnál és az apehnél! Ha meg van a 180 nap fizetett , bejelentetett biztosítótt napod , akkor jár a Terhes és gyermekágyi segély /TGYÁS/ akkor is ha tápénzen vagy! Ha nem lennél páppénzen a szülés napján hanem csak szülési szabadségon amit szülés elött 4 héttel lehet kivenni akkor a bejelentett béred 80% -át kapnád. - nyugdíj járulék és - személyi jövedelem adó elöleg. De mivel táppénzen vagy így azt a pénzt veszik alapul amit a táppénzre kapsz és csak annak a nettójának a 70%-át kapod!Ez a helyzet a gyedel is! Teljesen ugyan annyi a gyed is a te esetedben! 2 éves korátol viszont gyest kapsz aminek az összege 28200ft! + Családi pótlék 12200ft! Illetve az egyszeri anyasági támogatás 62400ft. Remélem hasznos infóval tudtam szolgálni!
üdv 26.hetse kismama
Sziasztok!
Én is inkább úgy tudom, ahogy az első válaszoló.A tgyás, ill. a gyed kiszámításának az alapja a SZÜLÉS IDŐPONTJÁT MEGELŐZŐ ÉV.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!