Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ennyire kell aggódni a második...

Ennyire kell aggódni a második terheségnél?

Figyelt kérdés

nemrég teszteltem pozitívat, 6 hetes kismama vagyok.

És barátnőm sápítózva szól rám midnig,hogy ne emeljem fel a babámat(14 hónapos 11 kg). Mert nagyon nagy baj lehet????

Oké,értem,hogy vigyázni kell, de hogy rakjam bele a bicikliülésbe,kiságyba stb...Szerencsére nem az az egész nap anya nyakán lógok kiscsaj,de vannak helyzetek,amikor elkerülhetelen,hogy felvegyem

2012. jan. 3. 15:23
 1/8 anonim ***** válasza:
nekem nemrég született a második babám, terhesség alatt én is sokat emelgettem a nagyobbikat. Az orvosom szerint nem szabad sokat emelgetni, ha pedig muszáj, akkor a combizmot kell használni, nem a hasizmot. Én ezt gyakoroltam, ment is, nem aggódtam, de nem is vittem túlzásba a nagyobbik cipelését. Vigyázz magadra, jó babázást!
2012. jan. 3. 15:36
 2/8 anonim ***** válasza:

az én babám most 11 kiló, és én 30 hetes pocakos vagyok, még sokszor kell emelgetni (sajnos néha cipelni is), eddig minden rendben a babával a pocakban

valahol azt hallottam, hogy a szervezet hozzászokik, ha egy bizonyos súlyt rendszeresen emelgetsz, az a rossz, ha sose emeltél pl. 15 kg-t és egyszer csak a hátadra kapod, úgy tudom, az az, ami nem jó

2012. jan. 3. 15:40
 3/8 anonim ***** válasza:
Kislányom 1 éves volt, mikor kiderült, hogy ismét babát várok. Elmúlt 15 hónapos, mire megtanult egyedül járni. Szerinted? Ja, és másodikon lakunk. Nem éreztem megterhelőnek, nem fáradtam, nem is lett semmi bajom. DE mint minden más, ez is egyén függő....
2012. jan. 3. 15:43
 4/8 anonim ***** válasza:
Szia!31 hetes vagyok,a lánykám 12 kiló körüli,21hós.eddig nem volt gond,de most már azért nehéz felemelnem.a védőnő is mondta,hogy vigyázzak,amennyire lehet,de tisztában van azzal,hogy egy kisgyereknek nem mndig lehet megmagyarázni,anya miért nem tu felemelni,így hát emelgetünk:)nem legyél hirtelen,és tényleg próbálj combból eeli,nem lesz gond.jó egészséget mindenkiek
2012. jan. 3. 15:57
 5/8 anonim ***** válasza:
Én félidőig megemeltem néha a 3 évesemet de már nem merem mert félek a koraszüléstől /a lányom korábban jött/. Ja és nekem a doki azt mondta hogy nem az hogy emelni nem lehet feküdnöm kell mert alapból veszélyeztetve vagyok pedig eddig minden ok Hála IStennek. De nem egyszerű egy 3 évessel sem mert néha megkér hogy vegyem fel és megszakad a szívem érte, de az ő érdeke is hogy a tesóval minden rendbe legyen és nehogy hetekre kórházba kerüljek.
2012. jan. 3. 16:03
 6/8 anonim ***** válasza:

Az én dokim azt mondta, hogy nem ezen fog múlni de persze ha nem muszáj nem kell emelgetni.

38hetes 3 éves anyukája

2012. jan. 3. 16:19
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia! Én "nagylányom" 12 kg és én emelgettem végig. Most vagyok 38 hetes és még most is néha fel kell vennem. 28 hetesen még komolyabban fogócskáztunk is a játszótéren. Komplikáció mentes terhességnél ez nem jelenthet gondot...
2012. jan. 3. 20:21
 8/8 anonim ***** válasza:

Én pont hogy az elsőnél aggódtam jobban. Akkor a lovaknak a vizes vödröt nem töltöttem tele, inkább többször fordultam. A szénabálát szétbontottam, és három adagban vittem ki.

Most a másfél éves, 13 kilós fiamat cipelem ha kell (meg persze felemelem, beteszem a kádba/etetőszékbe/autóba...), egészben viszem a 15-20 kilós bálát, tolom a talicskában a kukoricás zsákot. Semmi bajom. Ha érzem hogy nem esik jól, vagy nehezedik a hasam, akkor pihenek egy percet (27 hetes vagyok).

Meggyőződésem, hogy egy egészséges terhességnek nem fog ártani ennyi fizikai munka, főleg ha a szervezet már hozzászokott. Akkor sem, ha nem éppen ideális. Régen is ugyan úgy dolgoztak az asszonyok - nyilván akkor azok a terhességek, amelyek ma veszélyeztetettek lennének, azok sajnos elmentek, de a nagyja megmaradt.

2012. jan. 3. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!