Ennyire kell aggódni a második terheségnél?
nemrég teszteltem pozitívat, 6 hetes kismama vagyok.
És barátnőm sápítózva szól rám midnig,hogy ne emeljem fel a babámat(14 hónapos 11 kg). Mert nagyon nagy baj lehet????
Oké,értem,hogy vigyázni kell, de hogy rakjam bele a bicikliülésbe,kiságyba stb...Szerencsére nem az az egész nap anya nyakán lógok kiscsaj,de vannak helyzetek,amikor elkerülhetelen,hogy felvegyem
az én babám most 11 kiló, és én 30 hetes pocakos vagyok, még sokszor kell emelgetni (sajnos néha cipelni is), eddig minden rendben a babával a pocakban
valahol azt hallottam, hogy a szervezet hozzászokik, ha egy bizonyos súlyt rendszeresen emelgetsz, az a rossz, ha sose emeltél pl. 15 kg-t és egyszer csak a hátadra kapod, úgy tudom, az az, ami nem jó
Az én dokim azt mondta, hogy nem ezen fog múlni de persze ha nem muszáj nem kell emelgetni.
38hetes 3 éves anyukája
Én pont hogy az elsőnél aggódtam jobban. Akkor a lovaknak a vizes vödröt nem töltöttem tele, inkább többször fordultam. A szénabálát szétbontottam, és három adagban vittem ki.
Most a másfél éves, 13 kilós fiamat cipelem ha kell (meg persze felemelem, beteszem a kádba/etetőszékbe/autóba...), egészben viszem a 15-20 kilós bálát, tolom a talicskában a kukoricás zsákot. Semmi bajom. Ha érzem hogy nem esik jól, vagy nehezedik a hasam, akkor pihenek egy percet (27 hetes vagyok).
Meggyőződésem, hogy egy egészséges terhességnek nem fog ártani ennyi fizikai munka, főleg ha a szervezet már hozzászokott. Akkor sem, ha nem éppen ideális. Régen is ugyan úgy dolgoztak az asszonyok - nyilván akkor azok a terhességek, amelyek ma veszélyeztetettek lennének, azok sajnos elmentek, de a nagyja megmaradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!